Vitamin C 1000mg VITALS, 100 tablet

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V0067
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 21,95€

  • Brez DDV: 20,05€

Vitamin C 1000 VITALS vsebuje velik odmerek askorbinske kisline v obliki tablet. Obogaten je z bioflavonoidi iz citrusov in šipka. Odličen kot dnevno prehransko dopolnilo. V obdobjih povečanih potreb, lahko začasno vzamete več kot eno tableto na dan.

 

Vitamin C

Vitamin C je verjetno najpogosteje omenjen vitamin, ki je znan predvsem po svojem pozitivnem vplivu na odpornost. In to drži. Vitamin C podpira imunski sistem, zlasti med intenzivno telesno dejavnostjo ali v hladnih obdobjih. Vendar ta vitamin sodeluje tudi v številnih telesnih procesih.


Bioflavonoidi

Bioflavonoidi so vodotopne snovi, ki jih skupaj z vitaminom C najdemo predvsem v svežem sadju in zelenjavi. Veljajo za sinergiste vitamina C saj spodbujajo njegovo biološko razpoložljivost. 


Navodilo za uporabo: 1 tableta na dan z vodo ob obroku.

Sestavine: askorbinska kislina, sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza [celulozni gel]), kompleks bioflavonoidov citrusov, šipek v prahu (Fructus cynosbati), sredstvi proti sprijemanju (silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin), sredstvo za glaziranje (hidroksipropilmetilceluloza).
Opozorila:


Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače.

Vitamin C v telesu deluje kot vodotopen antioksidant in ima pomembno vlogo odstranjevalca prostih radikalov. Je del zapletenega sistema telesu lastnih antioksidantov, antioksidantov iz hrane in antioksidativnih encimov, ki so medsebojno odvisni in vplivajo drug na drugega. Tako vitamin C sodeluje pri zaščiti DNK, beljakovin in maščob pred oksidativnimi poškodbami in na ta način prispeva k ohranjanju zdravih celic in tkiv.

Poleg tega je vitamin C potreben kot koencim za tri različne encime, ki sodelujejo pri proizvodnji kolagena (najbolj razširjenega gradbenega materiala v človeškem telesu). Normalna tvorba kolagena je med drugim pomembna za kosti, hrustanec, dlesni, kožo, kite in krvne žile.

 

Vitamin C je potreben kot kofaktor za dopamin beta monooksigenazo (DBM), encim, ki spreminja dopamin v noradrenalin in adrenalin. Oba v telesu delujeta kot nevrotransmiterja in hormona, zato vitamin C pozitivno vpliva na delovanje živčnega sistema in prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.


Vitamin C je bistvenega pomena za dva encima, ki sodelujeta pri proizvodnji karnitina.

Karnitin je potreben za prenos dolgoverižnih maščobnih kislin v mitohondrije, za proizvodnjo energije. Na ta način vitamin C podpira raven energije in pomaga pri utrujenosti.


Poleg tega je veliko ljudi, ki s prehrano ne absorbirajo dovolj železa, zlasti ženske v rodni dobi, nosečnice in (majhni) otroci. Vitamin C izboljša absorpcijo železa iz hrane.

To je nehemsko železo, ki ga najdemo v rastlinskih in živalskih živilih. Vitamin C ne vpliva na absorbcijo hemskega železa, ki ga najdemo le v živalskih proizvodih. Približno 90% železa v hrani je nehemskega železa, le 10% je iz hemskega železa. Nenazadnje vitamin C kot donor elektronov lahko oksidirani vitamin E pretvori nazaj v aktivno, reducirano obliko, kar ohranja učinek vitamina E.

 

Ljudje ne moremo sami sintetizirati vitamina C, zato smo pri preskrbi z njim popolnoma odvisni od hrane.


Vitamin C za normalno tvorbo kolagena in krvne žile          Vitamin C izboljša absorbcijo železa iz hrane v času nosečnosti          Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

Vitamin C prispeva k:

- sproščanju energije pri presnovi,

- delovanju živčnega sistema,

- normalnemu psihološkemu delovanju,

- zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,

- obnovi reducirane oblike vitamina E.

Vitamin C ima vlogo pri:

delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej,

nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože, zob,

- delovanju imunskega sistema,

- zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Vitamin C povečuje absorbcijo železa.

Podobni izdelki

Bio Acerola prah Globalis, 200g

Bio Acerola prah Globalis, 200g

Bio acerola prah Globalis: Sadež antilske češnje ali bolj znano acerole, vsebuje 80% soka z izjemno ..

39,90€ Brez DDV: 36,44€

Acerola Globalis, 240 žvečljivih tablet

Acerola Globalis, 240 žvečljivih tablet

Acerola, češnja (Malpighia punicifolia), je ena najbogatejših rastlin z vitaminom C na svetu (vsebu..

29,90€ Brez DDV: 27,31€

Vitamin A 4000 IU VITALS, 100 kapsul

Vitamin A 4000 IU VITALS, 100 kapsul

Vitamin A se najaha v živilih živalskega izvora (v obliki retinola) in v živilih rastlinskega izvora..

17,95€ Brez DDV: 16,39€

Vitamin B6 20mg VITALS, 100 kapsul

Vitamin B6 20mg VITALS, 100 kapsul

VITAMIN B6 20mg VITALSPIRIDOKSAL-5'-FOSFAT, BIOLOŠKO AKTIVNA OBLIKAVisok odmerek v čisti, biološko a..

28,95€ Brez DDV: 26,44€