Vitamin D3 1000 IU VITALS, 100 kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V1750
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 22,95€

  • Brez DDV: 20,96€

V ortomolekularnem svetu je pomen velikih odmerkov vitamina D že dolgo znan. Vendar pa je v zadnjih letih vse več strokovnjakov (znanstvenikov, profesorjev in zdravnikov) zaradi poplave jasnih rezultatov raziskav odločno priporočalo dodajanje vitamina D.


VITAMIN D3 1000 IU VITALS, VEGANSKI HOLEKALCIFEROL

Najučinkovitejša oblika vitamina D.

Visok odmerek.

Primerno za vegetarijance in vegane.


Vsebuje 25µg vitamina D3 (holekalciferol), izraženega v 1000 IU (mednarodnih enotah). Poleg tega je vitamin D3 rastlinskega izvora (vitamin D3V®). To je zato, ker je pridobljen iz alg in ne iz maščobe ovčje volne (kot večina izdelkov z vitaminom D3). Tako so kapsule z vitaminom D3 1000 IU zdaj primerne tudi za vegane. Vitamin D3 1000 IU VITALS vsebuje odmerek, ki dopolnjuje vitamin D v vsakodnevni prehrani in lastni proizvodnji telesa. Za določitev natančne potrebe vitamina D posameznika je najbolje narediti krvni test. Na podlagi le-tega se določi vrednost vitamina D, ki je zanj optimalna. Navodilo za uporabo: 1 kapsula na dan z vodo ob (mastnem) obroku.

Sestavine: sredstvo proti sprijemanju (kalcijeve soli maščobnih kislin), koncentrat riža (Oryza sativa), vegetarijanska kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), holekalciferol (iz alg), levcin, silicij (iz bambusa, Bambusa vulgaris).


Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd.Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 

Vitamin D3 je najučinkovitejši

Najpogostejši obliki vitamina D (kalciferola) sta vitamin D2 (ergokalciferol) in vitamin D3 (holekalciferol). Holekalciferol nastaja v koži pod vplivom ultravijolične svetlobe, največkrat sonca (zato se ga je oprijel vzdevek "sončni vitamin").

Ta oblika vitamina D se v jetrih pretvori v metabolit kalcidiol (25-hidroksivitamin D).

Kalcidiol se v ledvicah ter drugih celicah in tkivih po potrebi pretvori v biološko aktivni hormon kalcitriol (1,25-dihidroksivitamin D).

Pri prehranskih dopolnilih je vitamin D3 v večini primerov učinkovitejši od vitamina D2 pri povečanju kalcidiola ter kalcitriola v krvi.


Potrebe po vitaminu D

Vitamin D se lahko proizvaja v koži. Da bi to dosegli, mora biti človek vsak dan med 11. in 15. uro vsaj 15 do 30 minut izpostavljen sončni svetlobi.

Pri mnogih prebivalcih Evrope temu ni tako saj je večina v tem času v službi, v zaprtem prostoru. Poleg tega je tudi vreme faktor, ki vpliva na tvorbo vitamina D.

Ko je zunaj oblačno ali dežuje, je tvorba tega vitamina precej okrnjena. Enako je v času od novembra do maja, ko sonce ni dovolj močno.

Znimivo je, da sončne kreme zmanjšujejo tvorbo vitamina D. Zato večina ljudi (zlasti v teh mesecih) ne proizvaja dovolj vitamina D in ga premalo dobi s hrano.

Številni strokovnjaki za vitamin D menijo, da je njegova optimalna raven višja od običajnih priporočil. Menijo, da bi morala biti raven kalcidiola pri vsakem človeku vsaj 75 nanomolov na liter krvi (nmol/l), medtem ko nizozemski zdravstveni svet na primer meni, da je 30 nmol/l (ali 50 nmol/l po 70. letu starosti) dovolj.

Na tem temeljijo referenčne vrednosti in priporočila za dodajanje vitamina D. 


Vitamin D nastaja pod vplivom sonca          Za nastanek vitamina D je potrebna zadostna količina UVB svetlobe          Vitamin D prispeva k normalni absorbciji kalcija in ohranjanju zdravih kostiDOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

Vitamin D prispeva k: 

- normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja,

- normalni ravni kalcija v krvi,

- ohranjanju zdravih kosti in zob,

- delovanju mišic,

- delovanju imunskega sistema.

Vitamin D ima vlogo pri delitvi celic.

Podobni izdelki

Vitamin D3 kapljice VITALS, 20ml

Vitamin D3 kapljice VITALS, 20ml

Vitamin D3 kapljice VITALS, holekalciferolNajučinkovitejša oblika vitamina D.Brez dodanih arom.Enost..

19,95€ Brez DDV: 18,22€

Vitamin D3 3000 IU VITALS, 100 kapsul

Vitamin D3 3000 IU VITALS, 100 kapsul

VITAMIN D3 3000 IU VITALS, VEGANSKI HOLEKALCIFEROLNajučinkovitejša oblika vitamina D.Visok odmerek.P..

30,95€ Brez DDV: 28,26€

Vitamin E-8, 60 mehkih kapsul

Vitamin E-8, 60 mehkih kapsul

EDINSTVEN KOMPLEKS Z VSEMI 8 TOKOFEROLI IN TOKOTRIENOLIVsebuje vseh osem oblik vitamina E.Je edinstv..

45,95€ Brez DDV: 41,96€

Formula za kosti Pro VITALS, 60 tablet

Formula za kosti Pro VITALS, 60 tablet

Formula za kosti Pro VITALSS KALCIJEM, MAGNEZIJEM, VITAMINOM D3 IN VITAMINOM K2Z aminokislinsko veza..

34,95€ Brez DDV: 31,92€