Vitamin D3 3000 IU VITALS, 100 kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V2986
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 30,95€

  • Brez DDV: 28,26€

VITAMIN D3 3000 IU VITALS, VEGANSKI HOLEKALCIFEROL

Najučinkovitejša oblika vitamina D.

Visok odmerek.

Primerno za vegetarijance in vegane.


Vsebuje 75µg vitamina D3 (holekalciferol), izraženega v 3000 IU (mednarodnih enotah). Poleg tega je vitamin D3 rastlinskega izvora (vitamin D3V®). To je zato, ker je pridobljen iz alg in ne iz maščobe ovčje volne (kot večina izdelkov z vitaminom D3). Tako so kapsule z vitaminom D3 3000 IU zdaj primerne tudi za vegane. Vitamin D3 3000 IU VITALS vsebuje odmerek, ki dopolnjuje vitamin D v vsakodnevni prehrani in lastni proizvodnji telesa. Za določitev natančne potrebe vitamina D posameznika je najbolje narediti krvni test. Na podlagi le-tega se določi vrednost vitamina D, ki je zanj optimalna.


Navodilo za uporabo: 1 kapsula na dan z vodo ob (mastnem) obroku.Sestavine: sredstvo proti sprijemanju (kalcijeve soli maščobnih kislin), koncentrat riža (Oryza sativa), vegetarijanska kapsula (pululan, izdelan iz fermentiranega škroba manioke), holekalciferol (iz alg), levcin, silicij (iz bambusa, Bambusa vulgaris).
Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd.Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 


V ortomolekularnem svetu je pomen velikih odmerkov vitamina D že dolgo znan. Vendar pa je v zadnjih letih vse več strokovnjakov (znanstvenikov, profesorjev in zdravnikov) zaradi poplave jasnih rezultatov raziskav odločno priporočalo dodajanje vitamina D.


Učinek vitamina D v telesu

Znanje o vlogi in pomenu vitamina D v človeškem telesu se je v zadnjih desetletjih zelo povečalo. Znanstveniki so odkrili receptorje za vitamin D v več kot 30 različnih tkivih in organih, vključno z imunskimi celicami, mišicami in kostmi. To pomeni, da ima vitamin D širok spekter delovanja in na različne načine podpira telo. 

 

-Znano je, da je vitamin D koristen za kosti in zobe. Zakaj? Vitamin D je potreben za absorbcijo kalcija in fosforja iz hrane ter za vzdrževanje normalne ravni teh dveh hranil v krvi. Kalcij in fosfor pa sta potrebna za mineralizacijo kosti in zob. 

 

-Vitamin D je koristen tudi za mišice, saj je receptor za vitamin D tudi v mišičnem tkivu. Njegova aktivacija spodbuja proizvodnjo beljakovin v mišicah, ki so pomembne za njihovo delovanje. 

 

-Vitamin D sodeluje pri delitvi celic ter nastajanju novih celic in tkiv. 

 

-Vitamin D ima imunomodulatorni učinek, kar pomeni, da uravnava imunski sistem. Receptorji za vitamin D se namreč nahajajo na celicah T-pomagalkah, v obliki belih krvničk, ki imajo pomembno vlogo v nekaterih procesih imunskega sistema. 

 

Tako je vitamin D na več načinov vključen v naš kompleksni imunski sistem.


Znanje o pomenu vitamina D močno raste          Vitamin D ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravih zob          Vloga vitamina D pri delovanju mišic


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

Vitamin D prispeva k: 

- normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja,

- normalni ravni kalcija v krvi,

- ohranjanju zdravih kosti in zob,

- delovanju mišic,

- delovanju imunskega sistema.

Vitamin D ima vlogo pri delitvi celic.

Podobni izdelki

Vitamin D3 1000 IU VITALS, 100 kapsul

Vitamin D3 1000 IU VITALS, 100 kapsul

V ortomolekularnem svetu je pomen velikih odmerkov vitamina D že dolgo znan. Vendar pa je v zadnjih ..

22,95€ Brez DDV: 20,96€

Vitamin D3 kapljice VITALS, 20ml

Vitamin D3 kapljice VITALS, 20ml

Vitamin D3 kapljice VITALS, holekalciferolNajučinkovitejša oblika vitamina D.Brez dodanih arom.Enost..

19,95€ Brez DDV: 18,22€

Vitamin K2 + D3, 60 kapsul

Vitamin K2 + D3, 60 kapsul

IDEALEN DUO Z MOČNIM SINERGIJSKIM UČINKOMVsebuje visoke odmerke vrhunskih oblik vitamina D in vitami..

28,95€ Brez DDV: 26,44€