Bio Klamatske alge AFA Globalis, 250 tablet

  • 54,90€

  • Brez DDV: 50,14€

Bio Klamatske alge AFA Globalis vsebujejo 63% beljakovin, med drugim tudi vseh 8 esencialnih aminokislin. V njih je več kot 40 mineralov, poleg tega vsebujejo približno 7% polinenasičenih maščobnih kislin, 7% ogljikovih hidratov in 3% vitaminov (predvse vitamin B12). Preostali del Bio Klamatskih alg AFA Globalis predstavljajo klorofil, elementi v sledovih, pigmenti in druge sestavine. So divje gojene, živijo in uspevajo v južni ameriški zvezni državi Oregon, v zgornjem jezeru Klamath. Po uradnih meritvah je jezero brez pesticidov, zanj veljajo stroga okoljska merila, voda ima kakovost pitne vode in se večinoma napaja iz gorskih izvirskih pritokov, ki so zaradi svojega vulkanskega izvora bogati z minerali in elementi v sledovih. Bio Klamatske alge AFA Globalis imajo certifikat OTCO, vsaka serija je testirna na mikrocistine.

Kakovost svežega živila.

Nežno posušeno s pršenjem.

Vegansko.

Brez GSO.

Čista sorta.

BIO certifikat.

Ne vsebuje laktoze.

Ne vsebuje glutena.

V originalnem vijoličnem zaščitnem steklu Miron®. Več.


Navodilo za uporabo:

Klamatske alge Bio AFA: 4 - 12 tablet dnevno (sesajte, žvečite ali splaknite z vodo in pogoltnite). Zadostuje za 20 - 62 dni.

Sestavine: 100% modrozelene ekološke sladkovodne klamatske alge*.

*iz nadzorovane ekološke pridelave


Informacije o izdelku za priporočen dnevni odmerek (4-12 tablet):

Sestava4 tablete12 tablet
Modrozelene ekološke klamatske sladkovodne alge1000mg3000mgDistributerja nadzira: SI-EKO-001Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter za zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Če ste pod zdravniškim nadzorom, se pred jemanjem posvetujte s svojim zdravnikom.

Hranite v suhem prostoru pri temperaturi do 25°C, stran od neposredne sončne svetlobe in izvora toplote.  

Alge AFA oz. klamatske alge, znane kot "modrozelene alge", so cianobakterije, imenovane "vodni cvet". Rastejo v zelo čistih jezerih. Za to posebno cianobakterijo je značilna predvsem sposobnost fotosinteze in posledično proizvodnja kisika. Njihov prototip se je razvil pred približno 3,5 milijarde let, zato je ena najstarejših oblik življenja na Zemlji.


Izvor alge AFA (Aphanizomenon flos aqua) je (tako imenovani genetski prototip procesa fotosinteze) na samem začetku prehranjevalne verige.

So edini znani organizmi, ki so ohranili prvotno popolno celično strukturo. Tudi naravne katastrofe, podnebne spremembe in radioaktivno sevanje jim skozi čas niso mogli škodovati.

Te izjemne alge so eden najbolj osnovnih in celostnih virov hrane na našem planetu. 


BISTVENE HRANILNE SNOVI Bio AFA alg Klamath Globalis

Beljakovine so del vsake žive celice in bistven del naše prehrane. Beljakovine so sestavljene iz 23 aminokislin, ki jih pozna znanost (od tega je osem esencialnih), in tvorijo osnovno sestavo našega telesa.

Vse esencialne aminokisline morajo biti v našem telesu v ustreznem razmerju, da se beljakovine lahko sintetizirajo in asimilirajo. Če začasno zmanjka ena sama aminokislina, se lahko proces sinteze beljakovin zmanjša.

 

Encimi so toplotno občutljivi biokatalizatorji - "vžigalne iskre" življenja. Encimi aktivirajo in nadzorujejo kemične reakcije v organizmu. Da pa postanejo aktivni, potrebujejo kot sodelavce določene vitamine, aminokisline, minerale in elemente v sledovih - tako imenovane koencime.


Vitamini lahko postanejo zelo učinkoviti le s pomočjo mineralov in elementov v sledovih, encimi pa lahko začnejo proces presnove le, če so ustrezni minerali v obliki ionov raztopljeni v tekočini naših celic.

Minerali uravnavajo kislinsko-bazično ravnovesje, sodelujejo pri prenosu dražljajev v živčnem sistemu in podpirajo sposobnost krčenja mišic.

 

Bio AFA alg Klamath Globalis vsebujejo: 

- 63% beljakovin, tudi vseh 8 esencialnih aminokislin,

- več kot 40 mineralov, večinoma vezanih na encime,

- približno 7% polinenasičenih maščobnih kislin.,

- približno 7% ogljikovih hidratov,

- približno 3% vitaminov (predvsem vitamin B12),

- klorofil, elementi v sledovih, pigmenti in druge sestavine predstavljajo preostali del. 


Jezero Upper Klamath kjer rastejo klamatske alge          Jezero Klamath v vsej svoji lepoti


Obdelava

Bio AFA alg Klamath Globalis se v času največjega razcveta skrbno nabirajo s posebnimi čolni. Takoj in previdno so posušene z razprševanjem, brez vmesnega skladiščenja (v samo 2-3 minutah pri 40 °C). Občutljive sestavine ter naravna vitalnost in struktura celic zato ostanejo v celoti ohranjene. Nato so stisnjene v 250 mg tablete brez dodajanja drugih dodatkov ali zgoščevalcev.

 

Posebnosti Bio AFA alg Klamath Globalis

- S hranili bogate alge iz jezera Upper Klamath* (Oregon/ZDA).

- Brez dodatkov in zgoščevalcev.

- Nežno posušene po posebnem patentiranem postopku brez kisika, pri temperaturi pri 40 °C, da ohranijo svojo naravno celično strukturo in posebno vsebnost hranil.

- Imajo OTCO certifikat**.

- Vsaka serija je testirana na morebitne mikrocistine.

- Niso obogatene z vitamini ali drugimi dodatki; vsebujejo vsa vključena hranila v svoji prvotni, nespremenjeni in naravni obliki.

- BIO certifikat.

- Optimalna zaščita dragocenih hranil z vijoličnim zaščitnim steklom Miron.

 

* Jezero Upper Klamath je po uradnih meritvah razvrščeno kot jezero brez pesticidov in vsebuje čisto pitno vodo.

 

** OTCO - certifikat (potrejn ameriški organski pečat): Oregon Tilth je ameriška neprofitna organizacija, ki se zavzema za ekološko hrano in kmetovanje ter ima sedež v Corvallisu v Oregonu. Namen organizacije je izobraževati vrtnarje, kmete, zakonodajalce in širšo javnost o trajnostnih načinih pridelovanja, ki spodbujajo zdravje tal, ohranjajo naravne vire in preprečujejo degradacijo okolja, hkrati pa zagotavljajo čisto in zdravo hrano. Organizacija Oregon Tilth Certified Organic (OTCO) je bila ustanovljena leta 1982 in se ukvarja s certificiranjem kmetijskih pridelovalcev, proizvajalcev izdelkov in drugih obdelovalcev ekoloških izdelkov. Je akreditirani certifikacijski agent (ACA) za nacionalni ekološki program USDA.


Beljakovine so osnovni gradniki mišic           Klamatske alge so bogate z beljakovinami in vitamini ter minerali          Klamatske alge - bogat vir hranil

Podobni izdelki

Klorela Bio alge Chlorella 400mg Globalis, 680 tablet

Klorela Bio alge Chlorella 400mg Globalis, 680 tablet

Bio alge klorela uspevajo v čisti izvirski vodi, z veliko sončne svetlobe. Zaradi sodobne metode suš..

49,90€ Brez DDV: 45,57€

Alge Spirulina 500 mg Globalis, 400 tablet

Alge Spirulina 500 mg Globalis, 400 tablet

Alge Spirulina - tablete, vsebujejo minerale in elemente v sledovih, kot sta železo in jod, ki sta b..

40,90€ Brez DDV: 37,35€

Bio spirulina 500 mg VITALS, 90 tablet

Bio spirulina 500 mg VITALS, 90 tablet

Izjemno hranljiva.Ekološkega izvora.100% čista sorta.Popolnoma brez dodatkov.Majhne tablete, enostav..

14,95€ Brez DDV: 13,65€

Oznake: Klamatske alge, divje gojene, brez GSO in drugih dodatkov, vegansko, mikrohranila, minerali, B12, stres, črevesje, prebava, holesterol.