Aminokisline

Aminokisline so osnovni gradniki beljakovin, ki so pomembne za gradnjo mišic in trdnost kosti. Med beljakovine sodijo tudi hormoni, encimi, hemoglobin in imunoglobulini. Nekatere aminokisline so udeležene pri gradnji beljakovin in jih menujemo proteinske aminokisline. Tiste, ki te funkcije ne opravljajo pa imenujemo neproteinske aminokisline (npr. Beta-alanin, ornitin,...). 

Človeško telo je sestavljeno iz približno dvajset odstotkov beljakovin (oz. proteinov). Ko zaužijemo beljakovine, se v želodcu razstavijo na aminokisline. Aminokisline so organske molekule, ki sodelujejo pri skladiščenju in transportu hranilnih snovi, imajo vpliv na delovnje arterij, žlez in organov ter so sestavni del hemoglobina.

Proteinske aminokisline delimo na: 9 esencialnih aminokislin (so nujno potrebne, telo jih ne proizvaja samo, zato jih je potrebni vanj vnašati), 11 neesencialnih aminokislin (telo jih proizvede samo) in 3 druge (ne nahajajo se v človeškem telesu, najdemo jih v drugih organizmih in rastlinah).


Bio Proteini iz sirotke VITALS, 300g

Bio Proteini iz sirotke VITALS, 300g

BIO PROTEINI IZ SIROTKE VITALSVisokokakovostne beljakovine iz ekološkega mleka.Izredno obsežen amino..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

Prikazujem 1 do 1 od 1 (1 strani)