L-Triptofan 400mg Vitals, 60 kapsul

  • 28,95€

  • Brez DDV: 26,44€

Vsebuje esencialne aminokisline.

Naravna polnila v rastlinski kapsuli.


V naravi se pojavlja približno 500 aminokislin. Dvajset med njimi je aminokislin, ki so gradniki beljakovin v človeškem telesu - imenujemo jih proteinogene aminokisline. Le-te lahko razdelimo na: esencialne, neesencialne in pogojno esencialne. 


L-triptofan spada med tako imenovane esencialne aminokisline, kar pomeni, da ga telo ne more sintetizirati iz drugih aminokislin in je za pokritje dnevnih potreb popolnoma odvisno od hrane. 


Navodilo za uporabo: 1 kapsula na dan z vodo med obroki (vsaj pol ure pred ali dve uri po jedi) ali pred spanjem. Zadostuje za dva meseca.


Sestavine: L-Triptofan, koncentrat riža (Oryza sativa), rastlinska kapsula (pululan, iz fermentiranega škroba manioke), izvleček riža (Oryza sativa).


Informacije o izdelku na priporočen dnevni odmerek 1 kapsula:


SestavinaKoličina
L-triptofan400 mg

 


Opozorila: 


Samo za odrasle. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila (predvsem antidepresive, kot npr. selektivni zaviralci ponovnega privzema serotonina in inhibitorjev monoamin-oksidaze) ali ste bolni (predvsem bolezni jeter), se pred jemanjem posvetujte z zdravnikom. Lahko povzroča zaspanost. Ne uporabljati med uživanjem alkoholnih pijač ali med upravljanjem težkih strojev. Triptofan je v hrani v premajhnih količinah, da bi ga lahko uporabili kot vir za proizvodnjo prehranskih dopolnil, zato se običajno proizvaja s posebej razvitim postopkom fermentacije. Mikroorganizmi namreč lahko sami sintetizirajo triptofan in ta njihova sposobnost se v postopku fermentacije uporabi. Pri tem nastane naravna L-oblika triptofana. Sintetična oblika D ni učinkovita in lahko zmanjša biorazpoložljivost naravne oblike L. Zato dodajanje D-triptofana ni priporočljivo.


Triptofan je predhodnik niacina (vitamina B3), 5-HTP (5-hidroksitriptofana), nevrotransmiterja serotonina in hormona melatonina. Lahko prehaja krvno-možgansko pregrado, vendar je občutljiv na “konkurenco” drugih aminokislin. Dodatek triptofana je zato priporočljivo jemati na prazen želodec, ločeno od drugih aminokislin.


L-triptofan za dober spanec          L-triptofan jača imunski sistem          L-triptofan sodeluje pri proizvodnji serotonina in tako pomaga pri depresiji

Podobni izdelki

Bio Proteini iz sirotke VITALS, 300g

Bio Proteini iz sirotke VITALS, 300g

BIO PROTEINI IZ SIROTKE VITALSVisokokakovostne beljakovine iz ekološkega mleka.Izredno obsežen amino..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

N-acetil-L-cistein (NAC) 600mg VITALS, 60 kapsul

N-acetil-L-cistein (NAC) 600mg VITALS, 60 kapsul

Acetilirana oblika L-cisteina.Stabilna oblika.V rastlinski kapsuli. Naravna polnila.Navodilo za..

31,95€ Brez DDV: 29,18€

Multivitamini in minerali za športnike VITALS, 90 tablet

Multivitamini in minerali za športnike VITALS, 90 tablet

TESTRIANI NA DOPINGPRIMERNI ZA VRHUNSKE ŠPORTNIKE- Enaka formula kot v tabletah Multivitamini in min..

57,95€ Brez DDV: 52,92€

L-Glutamin 1000mg VITALS, 60 kapsul

L-Glutamin 1000mg VITALS, 60 kapsul

Najpogostejša pogojno esencialna aminokislina v krvi in mišičnih celicah.Izdelek je brez dodatkov.Op..

22,95€ Brez DDV: 20,96€

Oznake: Nespečnost, dobro počutje, imunski sistem, amonokisline