N-acetil-L-cistein (NAC) 600mg VITALS, 60 kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V2887
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 31,95€

  • Brez DDV: 29,18€

Acetilirana oblika L-cisteina.

Stabilna oblika.

V rastlinski kapsuli. 

Naravna polnila.


Navodilo za uporabo: Vzemite 1 kapsulo na dan z vodo med obroki (vsaj pol ure pred ali dve uri po obroku). Zadostuje za dva meseca.

Sestavine: N-acetil-L-cistein, riževe vlaknine, vegetarijanska kapsula (pululan iz fermentiranega škroba maioke). 


Informacije o izdelku na priporočen dnevni odmerek (1 kapsula):

Sestavina

Količina

N-acetil-L-cistein

600 mg


Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Izdelek je namenjen zdravim odraslim osebam. Ni primeren za nosečnice in doječe matere. Če imate kakršnekoli bolezni ali zdravstvene težave ali jemljete zdravila, uporabo izdelka odsvetujemo. Pri pojavu preobčutljivosti takoj prenehajte z uporabo izdelka in se posvetujte z zdravnikom. Preobčutljivost se lahko kaže kot glavobol, zvišana telesna temperatura, vnetje sluznice v ustni votlini, hitrejši srčni utrip, znižan krvni tlak, srbenje, nastajanje izpuščajev (koprivnica), kožni izpuščaj, generalizirani (razširjen) izpuščaj, večinoma boleča, huda oteklina spodnjih plasti kože, predvsem po obrazu.

V naravi se pojavlja približno 500 aminokislin. Dvajset med njimi je aminokislin, ki so gradniki beljakovin v človeškem telesu; imenujemo jih "proteinogene aminokisline". Te aminokisline lahko razdelimo na: esencialne, neesencialne in pogojno esencialne. 


Cistein je neesencialna aminokislina, ki jo telo lahko sintetizira iz aminokisline L-metionina, vendar sinteza te aminokisline v določenih okoliščinah ne zadostuje za izpolnitev potreb čoveka. Tako kot metionin, je tudi cistein ena od dveh osnovnih aminokislin, ki vsebujeta žveplo. N-acetil-L-cistein (imenovan tudi NAC) je acetilirana oblika cisteina.

 

Dopolnjevanje prehrane z N-acetil-L-cisteinom (NAC) ima v primerjavi z L-cisteinom to prednost, da se bolje prenaša, ima večjo biološko razpoložljivost in je manj dovzeten za oksidacijo. Po zaužitju se lahko NAC pretvori v cistein, ki je sestavni del nekaterih telesnih beljakovin. Cistein je tudi eden od predhodnikov glutationa, ki nastane z biosintezo iz aminokislin cisteina, glicina in glutaminske kisline.

Podobni izdelki

Bio Proteini iz sirotke VITALS, 300g

Bio Proteini iz sirotke VITALS, 300g

BIO PROTEINI IZ SIROTKE VITALSVisokokakovostne beljakovine iz ekološkega mleka.Izredno obsežen amino..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

L-Triptofan 400mg Vitals, 60 kapsul

L-Triptofan 400mg Vitals, 60 kapsul

Vsebuje esencialne aminokisline.Naravna polnila v rastlinski kapsuli.V naravi se pojavlja približno ..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

L-Glutamin 1000mg VITALS, 60 kapsul

L-Glutamin 1000mg VITALS, 60 kapsul

Najpogostejša pogojno esencialna aminokislina v krvi in mišičnih celicah.Izdelek je brez dodatkov.Op..

22,95€ Brez DDV: 20,96€