Ubiquinol 50mg VITALS, 60 kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V1521
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 39,95€

  • Brez DDV: 36,48€

Ubikinol je aktivna oblika CoQ10, ki se naravno proizvaja v telesu in je eden najmočnejših znanih antioksidantov, topnih v maščobah. Je bistvenega pomena za učinkovito delovanje naših celic.


Ubiquinol 50mg VITALS


Q10 vodilnega svetovnega strokovnjaka - podjetja Kaneka.

Optimalna biološka razpoložljivost.

V mehki vegetarijanski kapsuli.


Navodilo za uporabo: 1-2 mehki kapsuli na dan z vodo ob obroku.

Sestavine: Olje oljne ogrščice (Brassica napus), emulgatorji (poliglicerolni estri maščobnih kislin, lecitin [iz soje]), modificiran koruzni škrob (mehka kapsula), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), ubikinol, stabilizatorji (čebelji vosek, karagenan, dinatrijev fosfat), barvilo (karamel).


Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Izdelek je namenjen zdravim odraslim osebam. Ni primeren za nosečnice in doječe matere. Če jemljete zdravila proti strjevanju krvi (npr. varfarin) ali druga zdravila, uporabo izdelka odsvetujemo. 

Ubiquinol VITALS vsebuje visok odmerek ubikinola, biološko najbolj aktivne oblike Q10. V prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo Q10, se običajno uporablja oksidirana oblika tega hranila, imenovana ubikinon. Po peroralnem vnosu se oksidirani Q10 večinoma pretvori v ubikinol, reducirano obliko Q10. Ta postopek pretvorbe, ki je lahko zaradi različnih razlogov (npr. starosti) težaven, pri uporabi ubikinola ni potreben. Ubikinol v obliki, pripravljeni za uporabo, je od leta 2006 na voljo za uporabo v prehranskih dopolnilih. Peroralno uporabljen ubikinol se bolje absorbira in ima večjo biološko razpoložljivost kot ubikinon. V številnih primerih je zato priporočljivo dodajanje ubikinola namesto običajnega Q10 (slika 1).

Kako se ubikinon pretvori v ubikinol
Slika 1: Pretvorba ubikonona v ubikinol je s starostjo težavnejša.

Študije na živalih in ljudeh so pokazale, da jemanje ubikinola precej poveča koncentracijo Q10 v krvni plazmi v primerjavi z enako količino ubikinona. Raziskave tudi kažejo, da so razlike bolj izrazite pri starejših kot pri mladih. V študiji, v kateri je ena skupina zdravih starejših oseb trikrat na dan jemala 100 mg ubikinola, druga pa 100 mg ubikinona, je bilo ugotovljeno, da je bila raven Q10 pri tistih, ki so jemali ubikinol, dvakrat višja. Dokazano je tudi, da zamenjava ubikinona z ubikinolom lahko pri nekaterih posameznikih še poveča razlike v ravni Q10 v plazmi.

 

Notranji in zunanji viri Q10

Telo se s koencimom Q10 oskrbuje z lastno proizvodnjo in z vnosom s hrano. Živila z najvišjo koncentracijo Q10 so temnozelena zelenjava, kot npr. brokoli in špinača, oreščki in meso. 

 

Za večstopenjsko oz. dobro lastno proizvodnjo Q10 je potrebna prisotnost številnih hranilnih snovi. Slabe prehranjevalne navade zato lahko zlahka privedejo do nezadostne oskrbe s Q10. Poleg tega je količina reduciranega Q10 (ubikinol), ki je na voljo v dnevni prehrani, na splošno omejena, ker ubikinol med pripravo hrane zlahka oksidira v ubikinon. Zdrava prehrana je predpogoj za ustrezno preskrbo telesa s koencimom Q10. Poleg vnosa Q10 s hrano, lahko telo oskrbite z njim z jemanjem Q10 ali še bolje ubikinola.

 

Kaneka Ubikinol™

Prehranska dopolnila s koencimom Q10 so na voljo že desetletja, vendar so bili sprva to izključno pripravki z ubikinonom, oksidirano obliko Q10. Ubikinol namreč na zraku ali svetlobi zlahka oksidira. Različni izdelovalci so dolgo iskali način, kako izdelati stabilen ubikinol, ki ne bo oksidiral. Rešitev je našlo japonsko podjetje Kaneka, ki je z uporabo napredne tehnologije razvilo patentiran postopek izdelave stabilnega ubikinola. Kot specialist za Q10 z dolgoletnimi izkušnjami, lahko podjetje Kaneka zagotovi, da je Kaneka Ubikinol™ popolnoma naraven in identičen telesu, kar zagotavlja najvišjo možno biološko uporabnost. Vitals v svojih izdelkih uporablja le Kaneka Ubikinol™, saj želi svojim uporabnikom zagotoviti prehranska dopolnila najvišje kakovosti.


Ubikinol za energijsko presnovo v celici          Q10 v oreščkih          Kaneka - specialist za Q10

Podobni izdelki

OPC Premium Globalis, 60 kapsul

OPC Premium Globalis, 60 kapsul

OPC Premium Globalis je pridobljen iz visokokakovostnega izvlečka pešk francoskega grozdja. Ekstrakc..

37,90€ Brez DDV: 34,61€

Mumijo Bearmedicine prah 27g

Mumijo Bearmedicine prah 27g

Mumijo je temno rjava kamnita smola iz tisočletja starega mineraliziranega medenega satovja divjih č..

49,90€ Brez DDV: 45,57€

Ubiquinol 100mg VITALS, 60 kapsul

Ubiquinol 100mg VITALS, 60 kapsul

Ubikinol vsebujejo vse človeške celice. Je ena izmed ključnih snovi, ki tvori celično energijo in so..

56,95€ Brez DDV: 52,01€

Kvercetin - Quercetin-PS VITALS, 60 kapsul

Kvercetin - Quercetin-PS VITALS, 60 kapsul

Kvercetin spada med flavonoide, ki veljajo za zelo močne antioksidante. Najdemo ga v rastlinah saj j..

33,95€ Brez DDV: 31,00€