Kvercetin - Quercetin-PS VITALS, 60 kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V3969
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 33,95€

  • Brez DDV: 31,00€

Kvercetin spada med flavonoide, ki veljajo za zelo močne antioksidante. Najdemo ga v rastlinah saj jim pomaga, da se zaščitijo pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Zaradi svojega antibakterijskega delovanja velja koristen tudi za ljudi.


Navodilo za uporabo: 1 - 2 kapsuli na dan ob obroku. Zadostuje za en do dva meseca.

Sestavine: riževe vlaknine, sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid),  kvercetin (izvleček iz japonske sofore, Sophora japonica), emulgator (sončnični lecitin), vegetarijanska kapsula (pululan, iz fermentiranega škroba manioka), maltodekstrin.

Informacije o izdelku na priporočen dnevni odmerek 1 kapsula/ 2 kapsuli:

SestavinaKoličina
Quercefit® (kvercetin in lecitin)
250 mg / 500 mg
Od tega kvercetin100 mg / 200 mg

Quercefit®   Phytosome®

Quercefit® je kombinacija kvercetina s fosfolipidi, pridobljenimi iz lecitina, izdelana s tehnologijo Phytosome®. Quercefit® in Phytosome® sta registrirani blagovni znamki podjetja Indena SpA, Italija.
Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Kvercetin je eden najpomembnejših in najbolje raziskanih bioflavonoidov. Naravno se pojavlja v različnih živilih, vključno z jabolki, jagodičevjem, zeljem in čebulo. Kvercetin spada v podskupino flavonolov, ki med drugim ščitijo rastline pred napadi žuželk ali mikroorganizmov.

hrani je kvercetin prisoten v glikozidni obliki (vezan na sladkor). Kvercetin se delno izgubi, če ga hranimo pri višjih temperaturah, kuhamo ali lupimo. Za povečanje dnevnega vnosa je zato lahko koristno prehransko dopolnilo s kvercetinom.

Tako kot za druge bioflavonoide je tudi za kvercetin znano, da ga telo zelo slabo absorbira, saj je slabo topen v vodi (in s tem v vodnih prebavnih sokovih).


Raziskave kažejo, da ima kvercetin v homogeni mešanici s fosfatidilholinom (v tako imenovani fitosomalni obliki) do 20-krat boljšo absorpcijo in biološko razpoložljivost kot čisti kvercetin.

 

Izboljšana absorbcija s tehnologijo Phytosome® 

Kvercetin-PS vsebuje kvercetin iz naravnega vira. Pridobiva se iz cvetov medovitega drevesa (Sophora Japonica).

Absorbcija in biološka razpoložljivost kvercetina v Quercetin-PS sta bili močno izboljšani z uporabo patentirane tehnologije Phytosome® italijanskega proizvajalca Indena. 


Kvercetin iz Sophore Japonice s tehnologijo Phytosome®


Izraz fitosom je sestavljen iz grških besed phuton (rastlina) in soma (telo). V patentiranem proizvodnem postopku se zmanjša naravno zlepljanje nekaterih težko vsrkavljivih fitonutrientov (kot je kvercetin), ki se pomešajo s fosfolipidi (fosfatidilholinom) iz sončničnega lecitina.

Aktivne sestavine niso enkapsulirane (kot v liposomih), ampak nastane homogena mešanica majhnih delcev, ki se zlahka absorbirajo.


Bioflavonoidi (kot je kvercetin) imajo naravno afiniteto do fosfolipidov. Nastanejo fitosomi, pri čemer se bioflavonoidi prilepijo na fosfolipide. Na ta način se še posebej dobro absorbirajo. Tudi celične membrane (npr. membrane tankega črevesa) so sestavljene iz fosfolipidnega dvosloja, kar omogoča, da fitosomi odlično prehajajo skozi črevesno steno in, da se aktivne snovi absorbirajo v krvni obtok (slika 1).


Študije so pokazale, da sta absorbcija in biološka uporabnost kvercetina s tehnologijo Phytosome® 10 do 20 krat boljši.


Nastanek in absorbcija fitosomov


Nastanek in absorbcija fitosomov_quercetin

Nastanek in absorbcija fitosomov

1. Nekateri fitonutrienti imajo naravno težnjo, da se združijo.

2. Posebni, patentirani proizvodni postopki zagotavljajo, da se fitonutrienti le rahlo zlepijo. Ti majhni delci se zaradi naravne privlačnosti prilepijo na dodane fosfolipide iz lecitina in tako nastane homogena zmes.

3. Takšni delci, v obliki tako imenovanega fitosoma®, lahko zlahka prodrejo skozi celično membrano črevesnih celic, saj so sestavljeni iz fosfolipidnega dvosloja.

4. Ko aktivna snov prodre skozi črevesno steno, se absorbira v obtok.Tehnologija Phytosome® se razlikuje od tehnologije liposomov

V liposomu je učinkovina v sredini kroglice, obdana z dvojno plastjo fosfolipidov. Pri tehnologiji Phytosome® gre za resnično homogeno zmes, aktivna sestavina pa ni enkapsulirana. Zato je potrebnih veliko manj fosfolipidov kot pri liposomih.

 

O podjetju Indena

Indena je italijanski proizvajalec s pisarnami po vsem svetu in strokovnjak na področju fitonutrientov. S številnimi raziskavami in tehnološkim razvojem zagotavljajo visokokakovostne izdelke z dobro znanstveno podlago in odlično absorbcijsko sposobnostjo.


Kvercetin za imunski sistem          Kvercetin proti virusem          Kvercetin deluje protivnetno


Kvercetin za vse letne čase.


Podobni izdelki

Ubiquinol 50mg VITALS, 60 kapsul

Ubiquinol 50mg VITALS, 60 kapsul

Ubikinol je aktivna oblika CoQ10, ki se naravno proizvaja v telesu in je eden najmočnejših znanih an..

39,95€ Brez DDV: 36,48€

Resveratrol-VT VITALS, 60 kapsul

Resveratrol-VT VITALS, 60 kapsul

Resveratrol-VT VITALSIzjemno čist resveratrol blagovne znamke VERI-TE™. Veri-te™je priznana bla..

45,95€ Brez DDV: 41,96€