Resveratrol-VT VITALS, 60 kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V3983
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 45,95€

  • Brez DDV: 41,96€

Resveratrol-VT VITALS

Izjemno čist resveratrol blagovne znamke VERI-TE™. 

Veri-te™je priznana blagovna znamka, ki ima narejene številne študije, vključno s študijami kako učinkuje pri ljudeh. 

Proizveden z inovativnim postopkom fermentacije.

Brez običajnih nečistoč.

Več kot 98% v biološko aktivni obliki trans-resveratrola in brez dodatkov.

Visok odmerek.


Navodilo za uporabo: 1 kapsula 1 do 2-krat na dan z vodo ob obroku. Zadostuje za en do dva meseca.

Sestavine: Trans-resveratrol, vegetarijanska kapsula (Pululan, izdelan iz fermentiranega škroba manioke), koncentrat riža (Oryza sativa).
Verite™ je blagovna znamka družbe Evolva SA.


Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Osebe, ki uporabljajo zdravila lahko proizvod uživajo le pod nadzorom zdravnika.

Resveratrol je zelo znano hranilo, ki ga med drugim najdemo v grozdju (rdečem vinu) in ameriških borovnicah. Resveratrol ščiti rastlino pred zunanjimi vplivi in jo podpira v slabih rastnih razmerah.

Resveratrol je znanstveno zelo zanimiv. Na to temo je bilo objavljenih približno 8000 znanstvenih člankov, od tega več kot 200 študij na ljudeh.

Glavni učinek resveratrola je podpora normalnemu in dobremu delovanju srca in krvnih žil. Resveratrol to počne na več načinov, med drugim prispeva k dobri prekrvavitvi. Poleg tega je resveratrol močan antioksidant.

Resveratrol-VT podjetja VITALS vsebuje zelo čist resveratrol v trans obliki (biološko aktivna oblika, v nasprotju s cis obliko, ki je praktično brez učinka). Proizvaja se s sodobnim postopkom fermentacije s pekovskim kvasom (Saccharomyces cerevisiae).


Resveratrol je močan antioksidant, ki ga najdemo v grozdju in nekaterem drugem sadjuDelovanje

Resveratrol je antioksidant, kar pomeni, da lahko pomaga zaščititi telesna tkiva in celice pred oksidativnimi poškodbami. Njegovo antioksidativno delovanje temelji na tem, da lahko resveratrol podari elektron prostemu radikalu, ne da bi sam postal nestabilen in tako pomaga ustaviti verižno reakcijo oksidativne poškodbe (slika 1).

To je med drugim pomembno za ohranjanje dobrega delovanja srca in prožnih krvnih žil. K temu prispeva na več načinov. Eden od teh je podpiranje krvnega obtoka. Resveratrol prispeva k nastajanju dušikovega oksida (NO), snovi, ki nastaja v stenah krvnih žil in jih širi. Resveratrol pomaga ohranjati učinkovite mitohondrije, ki podpirajo proizvodnjo energije v celicah srca in ožilja. Nenazadnje resveratrol spodbuja uravnotežen imunski odziv, ki je med drugim pomemben tudi za ohranjanje normalnega delovanja srca in ožilja.Slika 1: Antioksidanti in prosti radikali

Prostim radikalom manjka elektron. Stabilni atom, ki ima elektron, pa je del celične strukture. Prosti radikali težijo k temu, da atomu ukradejo elektron. Ko se to zgodi, atomi postanejo nestabilni in poskušajo dobiti elektron nazaj. To povzroča oksidativni stres. 

Antioksidant pa lahko prostemu radikalu odda lasten elektron in kljub temu ostane stabilen. Na ta način prosti radikal postane neškodljiv saj ne krade več elektronov.


Biološka uporabnost

Trans-resveratrol se dobro absorbira v organizmu. Na splošno pa v krvi odkrijemo le majhne količine resveratrola, čeprav opažamo njegove koristne učinke. Odgovor na to zanimivo dejstvo je nadaljnja bioaktivacija resveratrola, med drugim v črevesju. Trans-resveratrol absorbirajo enterociti v črevesni steni, kjer se zlahka pretvori v aktivne metabolite, kot sta trans-resveratrol sulfat in trans-resveratrol glukuronid. Tudi črevesna flora prispeva k nastanku teh metabolitov, ki so delno odgovorni za učinek resveratrola. Zato je učinkovitost resveratrola kljub navidezno nizki biološki razpoložljivosti visoka. To dokazujejo številne študije na ljudeh, ki so bile opravljene z resveratrolom.


Evolva

Proizvajalec Veri-te™ je Evolva, švicarsko podjetje, ki navdušeno združuje biokemične postopke iz narave s sodobnimi in trajnostnimi proizvodnimi metodami. Za proizvodnjo Veri-te™ resveratrola uporabljajo postopek fermentacije kvasovk, pri katerem pekovski kvas proizvaja čisti resveratrol. Ta resveratrol je kemijsko popolnoma enak naravnemu resveratrolu iz japonskega dresnika (Polygonum cuspidatum), vendar brez nečistoč, ki so žal v tej rastlini. Druga prednost proizvodnje s fermentacijo kvasovk je, da končni izdelek vsebuje več kot 98% čistega trans-resveratrola. Z Veri-te™ resveratrolom je bilo izvedenih več študij, ki so vključevale različne skupine ljudi, v prihodnosti pa jih je načrtovanih še več. Veri-te™ resveratrol je zato odlična in zaupanja vredna izbira.


Resveratrol pomaga zaščititi telo pred oksidativnim stresom          Resveratrol za ohranjanjanje dobrega delovanja srca in prožnih krvnih žil


Podobni izdelki

OPC Premium Globalis, 60 kapsul

OPC Premium Globalis, 60 kapsul

OPC Premium Globalis je pridobljen iz visokokakovostnega izvlečka pešk francoskega grozdja. Ekstrakc..

37,90€ Brez DDV: 34,61€

Ubiquinol 100mg VITALS, 60 kapsul

Ubiquinol 100mg VITALS, 60 kapsul

Ubikinol vsebujejo vse človeške celice. Je ena izmed ključnih snovi, ki tvori celično energijo in so..

56,95€ Brez DDV: 52,01€

Kvercetin - Quercetin-PS VITALS, 60 kapsul

Kvercetin - Quercetin-PS VITALS, 60 kapsul

Kvercetin spada med flavonoide, ki veljajo za zelo močne antioksidante. Najdemo ga v rastlinah saj j..

33,95€ Brez DDV: 31,00€