CHR HANSEN


Microbiol Trio VITALS vsebuje 3 milijarde živih bakterij: Lactobacillus acidophilus, LA-5®, Bifidobacterium lactis, BB-12® in Lactobacillus rhamnosus GG, LGG®. Izdelalo jih je podjetje CHR HANSEN, kar je zagotovilo, da so najučinkovitejši sevi na trgu.


Podjetje Chr. Hansen je lastnik ene največjih zbirk bakterij na svetu, ki šteje skoraj 40.000 sevov. To je izjemno močna mikrobna platforma, na podlagi katere odkrivajo nove seve in encime, razvijajo optimalne kulture ter jih nadgrajujejo za proizvodnjo v večjih količinah.  Bakterije redno pregledujejo in izboljšujejo, ker je njihov moto odličnost za zadostitev posebnih zahtev na področju hrane, prehranskih dopolnil, varstva rastlin in celo živalske krme.

 

Vse njihove rešitve temeljijo na močnih znanstvenih raziskavah in razvoju, kar zagotavlja najvišjo kakovost in učinkovitost izdelkov, ki jih dajo na trg. 

 

Chr. Hansen z mikrobnimi rešitvami spodbuja pozitivne spremembe. Že več kot 145 let si prizadevajo omogočiti trajnostno kmetijstvo, boljšo hrano in bolj zdravo življenje za ljudi po vsem svetu.

V skladu s potrebami strank in svetovnimi trendi moč dobrih bakterij uporabljajo z namenom, da bi se odzvali na globalne izzive, kot so zavržena hrana, globalno zdravje ter prekomerna uporaba antibiotikov in pesticidov.

 

So eno najbolj trajnostnih podjetij na svetu. Njihov namen - gojiti boljši svet - temelji na njihovi dediščini inovacij in radovednosti za pionirsko znanost, ki je v središču vsega, kar počnejo.

 

Trajnostne rešitve za globalne potrošnike

Družbena odgovornost je sestavni del vizije podjetja Chr. Hansen. O sebi pravijo: »Prizadevamo si za izboljšanje hrane in zdravja za sedanje in prihodnje generacije. Že več kot 145 let je naše poslovanje trdno zasidrano v spoštovanju okolja, naše naravne rešitve pa pomagajo zadovoljiti povpraševanje naraščajočega prebivalstva po zdravih, varnih in hranljivih izdelkih. 

Kot svetovni pionir smo zavezani k reševanju globalnih izzivov, zato se naša trajnostna strategija vrti okoli treh ciljev trajnostnega razvoja ZN: boljše kmetovanje, manj odpadkov in dobro zdravje. Več kot 80 % naših prihodkov dejansko prispeva k uresničevanju globalnih ciljev ZN.«

 

Priznano kot eno najbolj trajnostnih podjetij na svetu

Chr. Hansen je že šest let zapored (2018-2023) uvrščen na seznam 100 najbolj trajnostnih podjetij na svetu organizacije Corporate Knights. Uvrstitev na seznam so utrdili v letih 2019, 2020 in 2022, ko so se uvrstili na prvo, drugo in drugo mesto. Leta 2023 so bili uvrščeni na 18. mesto.

 

»Vključitev na seznam Global 100 je velik poklon vsemu trdemu delu, ki ga vsakodnevno vlagamo v naša prizadevanja za trajnost, v okviru našega globalnega poslovanja, in rezultat naših številnih partnerstev v sodelovanju z našimi strankami. Naše tehnologije in inovacije, ki spodbujajo trajnostni razvoj, podpirajo naše stranke in industrijo v smeri bolj trajnostnega prehranskega sistema. Verjamemo, da je trajnostna prihodnost dosegljiva, če bomo še naprej razvijali biološke in inovativne rešitve za prihodnje generacije.«, je povedal njihov predstavnik ob uvrstitvi na seznam najboljših. 


CHR HANSEN - Microbiol Trio