Cink 15mg VITALS, 100 kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V3587
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 20,95€

  • Brez DDV: 19,13€

Cink sodeluje pri celičnemu metabolizmu in je vključen v številne encimatske reakcije v telesu. Nujno je potreben za aktivacijo številnih genov. V telo se absorbira v tankem črevesu, po krvnem obtoku pa potuje vezan na beljakovine. Njegovo absorbcijo pospešujeta histidin in cistein, ovirajo pa jo lahko fitati, ki so prisotni v polnozrnatih žitih ter nekaterih vrstah zelenjave. 

Cink 15mg VITALS je visokokakovostni aminokislinski kelat (cinkov bisglicinat) v obliki TRAACS® (The Real Amino Acid Chelate System)*. Ne vsebuje bakra. Je v majhni kapsuli, ki se enostavno pogoltne.

*TRAACS® zagotavlja najboljšo biološko aktivno obliko mineralov. Patentiralo ga je podjetje Albion Minerals, pionir na področju raziskav in tehnologije kelatnih mineralov. Kelatni minerali so posebne organske oblike, ki se izredno enostavno absorbirajo v telo in na ta način zagotovijo največji izkoristek.


Cink 15mg Vitals vsebuje cink v obliki cinkovega bisglicinata. Pri tem se vsak delček cinka močno poveže (kelatno) z dvema (bis) molekulama aminokisline glicin. Splošni izraz za takšno spojino je "aminokislinski kelat" ali "mineralna snov, kelatirana z aminokislinami". Nastane posebna vez v obliki kremplja, od tod tudi ime kelat. Beseda "kelat" izvira iz grščine in pomeni "krempelj". Ta oblika spojine je izbrana, ker je njena biološka uporabnost izjemno dobra.

Vitals uporablja le prave aminokislinske kelate podjetja Albion Minerals, prepoznavne po blagovni znamki TRAACS® - The Real Amino Acid Chelate System. To blagovno znamko so ustvarili z željo ljudem ponuditi najbolj učinkovto in stabilno obliko aminokislinskih kelatov saj se na trgu pojavlja kar nekaj različic, ki so manj učinkovite in nestabilne. Albion Minerals ima več kot 100 patentov po vsem svetu, s katerimi so zavarovani: postopek, znanje in struktura njihovih aminokislinskih kelatnih mineralov. Poleg tega vsako proizvedeno serijo pregledajo s posebnimi analizami kakovosti saj je potrebno preveriti ali je kelatiranje dejansko potekalo in ali so vezi dovolj močne.

Navodilo za uporabo: 1 kapsula na dan z vodo ob obroku. Zadostuje za nekaj dni več kot tri mesece.

Sestavine: riževa vlakna, cinkov bisglicinat, vegetarijanska kapsula (pululan iz fermentiranega škroba manioke).

TRAACS® ("The Real Amino Acid Chelate System") je registrirana blagovna znamka podjetja Albion Minerals.


Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 


Cink bisglicinat

Prednosti mineralov, kelatiranih z aminokislinskimi kelati

Kelatna struktura aminokislinskega kelata je dovolj močna, da se pod vplivom želodčnih sokov ali prebavnih encimov ne razgradi (kar se običajno zgodi pri drugih mineralnih spojinah), hkrati pa je dovolj šibka, da se mineralni element sprosti, ko ga celice v črevesju absorbirajo.

Aminokisline obdajo mineralni element in ga med prebavnim procesom zaščitijo ter ga ne izpustijo. Poleg tega je električni naboj kelata nevtralen, zato se ne prilepi na koščke hrane v želodcu in črevesju. Tako aminokislinski kelat v celoti preide v tanko črevo,kjer se absorbira kot dipeptid (spojina z dvema aminokislinama). To je potrebno, saj telo aminokisline (in zlasti dipeptide) zelo enostavno absorbira, sploh, če so sestavljene iz aminokisline z najmanjšo velikostjo, tj. glicina. Zaradi tega se minerali, obloženi z aminokislinami, veliko lažje absorbirajo kot druge vrste mineralov. V epitelijskem tkivu jejunuma (srednji del tankega črevesa) se mineral, ki je obdan z aminokislinami, z aktivnim transportom prenese v sluznice, ne da bi tekmoval z drugimi minerali. Samo v sluznicah potekajo presnovni procesi, ki zagotavljajo, da se glicin in mineral razgradita in sta na voljo različnim organom in sistemom v telesu.

Cink v telesu

Terapevti pogosto uporabljajo cink zaradi njegove zelo široke uporabnosti in učinkov.

Cink je prisoten v vseh telesnih tkivih, še posebej pa je koncentriran v celičnem jedru. Ta mineral je nujen za delovanje več kot 300 encimov, tako imenovanih metaloencimov, ki imajo kot kofaktor cinkov ion. Je tudi pomembna strukturna sestavina beljakovin in celičnih membran. Tako ima cink vlogo pri številnih procesih v telesu.


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

Cink ima vlogo pri:

- presnovi kislin in baz ter ogljikovih hidratov,

- kognitivnih funkcijah,

- sintezi DNK,

- plodnosti in razmnoževanju,

- presnovi makrohranil, maščobnih kislin in vitamina A,

- sintezi beljakovin,

- pri ohranjanju vida,

- delovanju imunskega sistema,

- zaščiti celic pred oksidativnim stresom,

- delitvi celic.

Cink za vid     Cink Vitals

Vloga pri ohranjanju vida in sintezi DNK.


Cink prispeva k:

- ohranjanju zdravih kosti, las, nohtov in kože,

- vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi.

Cink in zdrave kosti     Cink in testosteron

Ohranjanje zdravih kosti, normalna raven testosterona.


Cink 15mg Vitals je brez bakra

Cink in baker sta antagonista. Velik vnos cinka (50 mg ali več na dan) v daljšem časovnem obdobju (več kot en mesec) lahko povzroči nizko raven bakra, kar je nezaželeno. Vendar je tudi previsoka raven bakra nezaželena, zlasti pri starejših ljudeh. Vitals se je zato namenoma odločil, da v tem izdelku ne bo kombiniral cinka in bakra saj bi osebe, ki uživajo tudi multivitamine in minerale lahko presegle priporočeni dnevni vnos bakra.

Podobni izdelki

Magnezijev Bisglicinat 100mg VITALS, 60 kapsul

Magnezijev Bisglicinat 100mg VITALS, 60 kapsul

Magnezijev bisglicinat VITALS je aminokislinski kelat s funkcijo TRAACS®* (The Real Amino Acid Chela..

19,95€ Brez DDV: 18,22€

Selen 200µg VITALS, 100 kapsul

Selen 200µg VITALS, 100 kapsul

Selen je bistven element v sledovih, ki je nujno potreben za normalno delovanje telesa (elementi v ..

31,95€ Brez DDV: 29,18€

Železo 25mg VITALS, 100 kapsul

Železo 25mg VITALS, 100 kapsul

ŽELEZO 25mg, VITALS - ŽELEZOV BISGLICINAT Z VITAMINOM CVisokokakovostni aminokislinski kelat (železo..

27,95€ Brez DDV: 25,53€

Elementarni Cink + Baker Vitals

Elementarni Cink + Baker Vitals

Na osnovi koncentrata morske vode s celotnim spektrom mineralov in elementov v sledovih. Iz Vel..

19,95€ Brez DDV: 18,22€

Oznake: Cink, Cinkov bisglicinat