Curcumin-SLCP™Največji izziv pri razvoju učinkovitih pripravkov iz kurkumina predstavlja zagotovitev maksimalne absorbcije in biološke razpoložljivosti. Kurkumin v "nepredelani" obliki se namreč po oralnem zaužitju, v črevesju in jetrih, hitro pretvori v neaktivne metabolite, kot npr. kurkumin glukuronid, ki jih telo hitro izloči.


Podjetju Verdure Sciences, proizvajalcu VITALS Kurkumin Curcumin-SLCP™, je po letih raziskav in sodelovanja s Kalifornijsko univerzo (UCLA) uspelo odpraviti te izzive.

S patentirano tehnologijo Longvida® so povečali absorpcijo kurkumina za 65-krat, biološko razpoložljivost pa za 285-krat (v primerjavi s standardnimi kurkuminskimi pripravki, ki vsebujejo 95% kurkumina).

Ta preboj je bil dosežen po testiranju biološke razpoložljivosti pri ljudeh, ki so preizkušali neštete različne formulacije.

Najboljši rezultati so bili doseženi s formulacijo, ki se zgleduje po indijski kuhinji, kjer se kurkuma meša z oljnatimi sestavinami za pripravo curry paste.


V izdelku Kurkumin Curcumin-SLCP™, 60 kapsul (vsebuje kurkumin blagovne znamke Longvida®) so uporabljeni tako imenovani trdni lipidni delci kurkumina, kjer je kurkumin "zapakiran" v maščobni delec, sestavljen iz treh dolgoverižnih maščob (te najdemo tudi v hrani), in sicer fosfatidilholina, stearinske kisline in askorbil palmitata.