FERROCHEL®

Albion® Minerals


Ferrochel® je edinstven, popolnoma kelatiran izdelek z železom, ki nastane z vezavo železa na dve organski molekuli glicina*. Večina železa ima pozitiven električni naboj, vendar je Ferrochel® zaradi patentiranega postopka kelatiranja ionsko nevtralen, zato ne deaktivira in ne ovira absorpcije drugih hranil. To je še posebej pomembno pri multivitaminih za nosečnice in odraščajoče otroke. Zaradi majhne velikosti molekul, Ferrochel® ostane nedotaknjen v celotnem gastrointestinalnem traktu, kar zagotavlja optimalno absorpcijo.

* Ker je železo v Ferrochel-u® vezano na aminokislino glicin, je manj nagnjeno k

motnjam antinutrientov in ima izboljšano absorpcijo v primerjavi s tradicionalnimi železovimi solmi, kot je železov sulfat.

 

V primerjavi z anorganskim železom je Ferrochel® (železov bisglicinat) bolj biološko dostopen in povzroča manj želodčnih motenj. Njegove številne edinstvene lastnosti potrjujejo njegovo prednost kot prehranskega dopolnila železa pri ljudeh.

 

Manj želodčnih motenj.

Varnejši od običajnih železovih soli.

Biološko dostopen (se zlahka absorbira).

Ne reagira z drugimi hranili.

Majhna, stabilna molekula brez ionskega naboja.

 

V kliničnih raziskavah, v katerih so anorgansko železo primerjali z železom Ferrochel®, so udeleženci študije , ki so jemali železo Ferrochel®, poročali o manjšem številu primerov prebavnih motenj, kot tisti, ki so uživali železov sulfat.

 

Albion® Minerals, proizvajalec železa Ferrochel®, je pionir v industriji mineralnih kelatov. Po celem svetu ima več kot 100 patentov, s katerimi so zavarovani: postopek, znanje in struktura njihovih aminokislinskih kelatnih mineralov. Izdeluje  vrhunske kelate, ki podpirajo različne načine prehranjevanja.

 

Tudi Svetovna zdravstvena organizacija priznava, da se železov bisglicinat 2-3x bolje

absorbira kot železov sulfat.

Ferrochel železov bisglicinat

https://www.bioma.si/za-otroke/vitamini-in-minerali-2/Multivitamini-in-minerali-za-otroke-30Multivitamini in minerali za nosečniceMultivitamini in minerali s Q10 za odrasle