Golden OmegaPodjetje Golden Omega s posebnim patentiranim postopkom zagotavlja izredno visoko kakovost ribjega olja, kar dokazuje z nizkimi vrednostmi TOTOX (TOTOX izkazuje skupno oksidacijsko vrednost). Dodatna priznanja za njihovo delo jim dajejo številni certifikati.

 

Sedež podjetja je na dobri strateški poziciji, tik ob morju, kjer lovijo sardele za proizvodnjo ribjega olja. Na ta način zagotavljajo, da se ribe predelajo takoj po ulovu in zato ribje olje ostane popolnoma sveže. Sodelujejo le s certificiranimi ribiči, da čimbolj zmanjšajo vpliv na okolje.


Pri proizvodnji ribjega olja se osredotočajo predvsem na čistost in kakovost, ki sta glavna faktorja določanja kakovosti olj. Uporaba patentiranega postopka čiščenja za odstranjevanje nečistoč iz rib, v kombinaciji s patentiranim postopkom zgoščevanja, zagotavlja zelo visoko kakovost izdelka. To se odraža v izjemno svetli barvi ribjega olja, predvsem pa v zelo nizkih TOTOX vrednostih njihovih olj (povprečna vrednost je manj kot 5).

TOTOX je kratica za "TOTal OXidation value" (skupna oksidacijska vrednost) in je parameter svežine/kislosti olja. 


Naj pojasnimo:

Ribje olje je zelo nagnjeno k oksidaciji, ker vsebuje veliko občutljivih nenasičenih maščobnih kislin. Oksidativne poškodbe maščobnih kislin nastanejo zaradi stika s kisikom, pospešuje pa jih lahko tudi segrevanje (npr. cvrtje rib). Nastane žarko olje, ki je nezdravo. 

Čistost ribjega olja je odvisna od okolja, v katerem ribe živijo. Ker je okolje sodobnega sveta precej nečisto, je potreben dodaten postopek čiščenja rib za zagotovitev optimalne kakovosti. 

Nizka vrednost TOTOX tako izkazuje čist in kakovosten izdelek. Zaužitje takšnega ribjega olja zmanjšuje spahovanje po ribah.

Golden Omega ima več certifikatov kakovosti in trajnostnega razvoja, ki so še en dokaz visoke kakovosti njihovih ribjih olj.

Med drugim se lahko pohvalijo z naslednjimi: IFOS (pečat za kakovost, svežino, čistost in stabilnost ribjega olja), Friend of the Sea (pečat za trajnostni ribolov in zaščito naravnega ekosistema), Dolphin Safe (certifikat za trajnostni ribolov in zaščito delfinov) in Green-e (certifikat za zeleno energijo).