Bio olje svetlina VITALS, 100 mehkih kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V2412
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 25,95€

  • Brez DDV: 23,70€

Svetlinovo olje je izdelano iz rastline svetlin, ki se v vsej svoji lepoti pokaže šele v mraku, ko jo oprašujejo nočne žuželke. Ima izredno prijeten vonj in je zelo bogata z maščobnimi kislinami. Olje svetlina se pridobi iz semen. Je bogat vir linolne in gama linolenske kisline (nenasičenih esencialnih maščobnih kislin), ki nase vežeta proste radikale. Ker povpraševanje po olju svetlina močno  raste, je zelo pomembno, da pred nakupom preverimo ali je pripravek biološko aktiven (biološko aktiven pripravek telo enostavno absorbira, ne da bi ga moral prej pretvoriti s procesom, ki mu pobere veliko energije, ki bi jo sicer porabil za absorbcijo). Bio olje svetlina VITALS je 100% pridobljeno iz ekološkega svetlina.

                                                                                                                                                            Svetlin

Navodilo za uporabo: 2 mehki kapsuli z vodo enkrat ali dvakrat na dan ob (mastnem) obroku. Zadostuje za 50 do 100 dni.

Sestavine: 

Olje svetlina* (Oenothera biennis), svinjska želatina* (mehka kapsula), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), prečiščena voda, antioksidant (izvleček, bogat s tokoferolom).
* iz nadzorovane ekološke pridelave


Informacije o izdelku na priporočen dnevni odmerek (2 ali 4 mehke kapsule):

Sestavina2 mehki kapsuli4 mehke kapsule
Olje svetlina (Iz ekološko pridelanih semen svetlina)
1000mg2000mg
Od tega gama-linolenska kislina (GLK)
90mg180mgDistributerja nadzira: SI-EKO-001

NL-BIO-01

Kmetijstvo EU.Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

VIR LINOLNE IN GAMA LINOLENSKE KISLINE

Olje svetlina je naravni vir gama-linolenske kisline (GLA). To je polinenasičena maščobna kislina omega-6, ki je v hrani skorajda ne najdemo. Načeloma lahko telo samo proizvaja GLA iz (cis)-linolenske kisline. Vendar je v primerih, ko je potreba po njih večja, smiselno prehrano dopolniti s pripravkom GLA. Dejavniki, ki lahko vplivajo na to, so prekomerno uživanje transmaščobnih kislin, nasičenih maščob, sladkorja, alkohola in ogljikovih hidratov. 

BIO 

Za aktivne sestavine bio prehranskih dopolnil je zagotovljeno, da so naravnega izvora in niso sintetično proizvedene. Poleg tega Vitals pri proizvodnji v največji možni meri upošteva ljudi, živali in okolje. To je opredeljeno v številnih predpisih, ki se jih držijo. Med drugim ne uporabljajo kemičnih pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov. Nizozemski inštitut Skal Biocontrole preverja, ali so vsi predpisane zahteve izpolnjene in ali ima izdelek lahko oznako bio. Bio proizvode je mogoče prepoznati po kodi NL-BIO-01 in evropskem bio pečatu. V Sloveniji nad našimi bio izdelki bdi KON-CERT, Inštitut za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu.


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE:

lahko pripomore k ohranjanju zdravega kožnega in vezivnega tkiva.


                                                   


Podobni izdelki

Kurkumin Curcumin-SLCP™ VITALS, 60 kapsul

Kurkumin Curcumin-SLCP™ VITALS, 60 kapsul

Kurkumin je eden najbolj znanih in najpogosteje uporabljenih rastlinskih dodatkov. Kurkumin je glavn..

45,95€ Brez DDV: 41,96€

Tekoča Omega-3 VITALS, 200ml

Tekoča Omega-3 VITALS, 200ml

TEKOČE RIBJE OLJE V OBLIKI NARAVNIH TRIGLICERIDOVZ visokim odmerkom 740mg EPA in 460mg DHA na čajno ..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

Oznake: Bio olje Svetlina, koža, vezivno tkivo, hormoni, nohti, lasje.