Ultra čista Omega-3 700 mg VITALS, 60 mehkih kapsul

  • Šifra: V4263
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 34,95€

  • Brez DDV: 31,92€

IZJEMNO ČISTO RIBJE OLJE V OBLIKI TRIGLICERIDOV, KI SE NAJBOLJE ABSORBIRAJO


Z visokim odmerkom 400mg EPK in 300mg DHK na mehko kapsulo. 

Zelo sveže ribje olje v obliki trigliceridov, ki se najbolje absorbirajo.

Prečiščeno po patentiranem proizvodnem postopku.

Brez nepotrebnih dodatkov (npr. arom).

Proizvajalec Golden Omega.


Navodilo za uporabo: 1-2 mehki kapsuli na dan z vodo ob obroku. Zadostuje za en do dva meseca.

Sestavine: ribje olje (iz sardonov), ribja želatina (mehka kapsula), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), prečiščena voda, D-alfa tokoferol (vitamin E). 

Informacije o izdelku na priporočen dnevni odmerek 1 mehka kapsula / 2 mehki kapsuli:

SestavinaKoličina*PDV
Koncentrat ribjega olja (kot trigliceridi)1000mg / 2000mg/
Od tega:

EPK (eikozapentaenojska kislina)400mg / 800mg
/
DHK (dokozaheksaenojska kislina)300mg / 600mg/
Vitamin E (d-alfa tokoferol)3,5mg / 7mg TE**29% / 58%

*PDV - priporočen dnevni vnos

** TE - ekvivalent d-alfa-tokoferolaKoncentrat trigliceridov ribjega olja je izdelan s patentirano tehnologijo koncentracije (selektivni postopek kristalizacije) in tehnologijo čiščenja (stripping druge generacije) družbe Golden Omega SA. Opozorila:

Prehransko  dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav  način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Izdelek ni namenjen otrokom.

Ultra čista Omega-3 700mg Vitals je pripravek iz ribjega olja, ki vsebuje pomembne omega-3 maščobne kisline: eikozapentaenojsko kislino (EPK) in dokozaheksaenojsko kislino (DHK) v visokem odmerku, z uravnoteženim razmerjem med njima.

Posebej primerna je za ljudi, ki želijo podpreti svoje telo z visoko kvalitetnim ribjim oljem, ki je v trigliceridni obliki saj se tako lažje absorbira.


Kakor ostali izdelki Ultra čista Omega-3 v naši ponudbi, tudi Ultra čista Omega-3 700mg vsebuje ribje olje proizvajalca Golden Omega, ki je znan po tem, da proizvaja ribje olje najvišje čistosti. Ravni skupne oksidacije (TOTOX) v vsaki seriji olja zelo nizke.

To olje prepoznate po zelo svetli barvi, kar je znak njegove izjemno visoke kakovosti; je visoko dozirano, čisto, izjemno sveže in zelo dobro absorptivno.


TOTOX je kratica za "TOTAL OXIDATION value" (skupna oksidacijska vrednost) in je parameter svežine/kislosti olja. Ribje olje je še posebej dovzetno za oksidacijo, ker vsebuje veliko občutljivih nenasičenih maščobnih kislin. Oksidativne poškodbe maščobnih kislin nastanejo v stiku s kisikom, dodatno pa jih lahko pospeši segrevanje (na primer cvrtje). Nizka vrednost TOTOX je pomembna, ker je žarko olje nezdravo, poleg čistosti pa je nizka vrednost TOTOX dober pokazatelj kakovosti pripravka iz ribjega olja. 


Olje zelo svetle barve - znak izjemne kakovosti


Razlika med ribjim oljem v obliki trigliceridov in etilnih estrov


Na trgu so na voljo različne vrste dodatkov ribjega olja. Poleg prehranskih dopolnil, ki vsebujejo maščobne kisline omega-3 v naravni trigliceridni obliki (pogosto tekoče ribje olje) in v reesterificirani trigliceridni obliki (Ultra čista Omega-3 Vitals), obstajajo tudi izdelki, ki vsebujejo EPK in DHK v tako imenovani obliki etilnega estra. V čem je razlika?Maščobe so v hrani in tudi v ribjem olju v obliki trigliceridov. Ti so sestavljeni iz treh molekul maščobnih kislin, vezanih na eno molekulo glicerola. V nepredelanem ribjem olju je ena od njih EPK ali DHK, drugi dve pa sta drugi maščobni kislini. To pomeni, da naravna koncentracija EPK/DHK v ribjem olju ne presega približno 30%. Pri pripravkih ribjega olja v mehkih kapsulah so zaželene višje koncentracije (do 80-90%), saj je prostor v mehki kapsuli omejen. Tako se med proizvodnim postopkom verige maščobnih kislin ločijo od glicerola, maščobne kisline EPK/DHK pa se izolirajo z ekstrakcijo. Ker so te proste maščobne kisline zelo nestabilne, se nato ločeno vežejo na molekulo etanola. Te spojine se imenujejo etilni estri. Ta metoda se uporablja za številna prehranska dopolnila, ki vsebujejo ribje olje. 

Pri proizvodnji ribjega olja Ultra čista Omega-3 Vitals (Golden Omega), pa se maščobne kisline EPK/DHK ponovno povežejo (reesterificirajo) z glicerolno verigo in tako ponovno nastanejo trigliceridi (skrajšano tudi kot rTG, kar pomeni "reesterificirani triglicerid"). Tako je podoben naravni strukturi maščobnih kislin, vendar ima tri stranske verige EPK/DHK namesto ene.


EPK/DHK kot trigliceridi, ki se bolje absorbirajo kot etilni estri


V telesu se maščobe (trigliceridi) razgradijo v monogliceride in proste maščobne kisline, tako da so dovolj majhne, da jih črevesne celice absorbirajo. Nato se ponovno sestavijo v trigliceride. Kot trigliceridi se maščobne kisline absorbirajo skozi limfni sistem in vstopijo v kri. Slabost etilnih estrov je, da potrebujejo dodaten encim, da se razcepijo v proste maščobne kisline. Za pravilno delovanje encimov, ki razgrajujejo maščobe, potrebujejo tudi trigliceride iz prehrane. Tako je več študij pokazalo, da se maščobne kisline omega-3 bolje absorbirajo v obliki trigliceridov. Ta razlika je še večja, če dodatek omega-3 zaužijete ob obroku z nizko vsebnostjo maščob (kot je povprečen zajtrk ali kosilo). Poleg tega je absorpcija maščobnih kislin omega-3 v obliki trigliceridov še boljša pri obroku z veliko maščob kot pri obroku z malo maščob ali na prazen želodec.


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE


DHK ima vlogo pri delovanju možganov. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.

DHK ima vlogo pri ohranjanju vida. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.

EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.

DHK in EPK prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi (2 kapsuli / dan). Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 2 g EPK in DHK. Skupnega dnevnega vnosa 5 g EPK in DHK se ne sme preseči.

Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom. Nosečnice in doječe matere obveščamo, da se koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHK in eikozapentaenojske kisline (EPK).

Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) prek matere pomaga pri normalnem razvoju možganov pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom. Nosečnice in doječe matere obveščamo, da se koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHK in eikozapentaenojske kisline (EPK).


Ultra čista omega 3          Ribje olje Golden Omega za podporo srcu          Redno uživanje omega-3

Podobni izdelki

Ultra čista Omega-3 1000mg VITALS, 60 mehkih kapsul

Ultra čista Omega-3 1000mg VITALS, 60 mehkih kapsul

IZJEMNO ČISTO RIBJE OLJE V OBLIKI TRIGLICERIDOV, KI SE NAJBOLJE ABSORBIRAJOZ visokim odmerkom 570mg ..

40,95€ Brez DDV: 37,40€

Tekoča Omega-3 VITALS, 200ml

Tekoča Omega-3 VITALS, 200ml

TEKOČE RIBJE OLJE V OBLIKI NARAVNIH TRIGLICERIDOVZ visokim odmerkom 740mg EPA in 460mg DHA na čajno ..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

Veganska Omega-3 450mg, 60 mehkih kapsul

Veganska Omega-3 450mg, 60 mehkih kapsul

Olje iz alg v obliki naravnih trigliceridov z visokimi odmerki DHK in EPKDo 338mg DHK in 112mg EPK n..

45,95€ Brez DDV: 41,96€

Ultra čista Omega-3 DHK 500mg VITALS, 60 mehkih kapsul

Ultra čista Omega-3 DHK 500mg VITALS, 60 mehkih kapsul

IZJEMNO ČISTO RIBJE OLJE V OBLIKI TRIGLICERIDOV, KI SE NAJBOLJE ABSORBIRAJOZ visokim odmerkom 415mg ..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

Oznake: Možgani, srce, oči, vid, nosečnice, doječe mamice, mamice, kri, dojenček.