Tekoča Omega-3 VITALS, 200ml

  • Šifra: V4270
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 28,95€

  • Brez DDV: 26,44€

TEKOČE RIBJE OLJE V OBLIKI NARAVNIH TRIGLICERIDOV

Z visokim odmerkom 740mg EPA in 460mg DHA na čajno žličko (5 ml).

Za otroke in odrasle, ki imajo raje tekoče ribje olje.

Izjemno sveže in čisto ribje olje v obliki trigliceridov, ki se zlahka absorbirajo.

Prijeten okus z naravno aromo limone.


Navodilo za uporabo: Otroci od 3. leta starosti: 2,5 ml (1/2 čajne žličke) na dan z obrokom. Odrasli: 1-2 čajni žlički na dan. Olje lahko jemljete čisto ali zmešano s hladnimi napitki ali hrano. Priložena je dozirna žlička.

Sestavine: ribje olje (iz sardonov), aroma limone, antioksidant (izvleček rožmarina, askorbil palmitat in izvleček, bogat s tokoferolom). 


Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Tekoča Omega-3 VITALS je izjemno kakovosten izdelek z visoko vsebnostjo esencialnih maščobnih kislin EPA in DHA. 

Tekočo obliko priporočamo tistim, ki težko pogoltnejo kapsule ali pa v primeru, ko potrebujete večje odmerke.

 

Ribje olje v Tekoči Omegi-3 VITALS je tako sveže in čisto, da sta okus in vonj zelo prijetna. Poleg tega je okus optimiziran z dodatkom naravnega okusa limone. 

Tekoča Omega-3 VITALS je tako primerna tudi za (majhne) otroke. 

Maščobne kisline omega-3 v tem izdelku so v naravni, nepredelani trigliceridni obliki in se zlahka absorbirajo.


Tekoča Omega-3 VITALS prijetnega okusa in vonja

 

Dobro za srce, možgane in oči

Maščobni kislini omega-3 EPA in DHA skupaj, pozitivno vplivata na srce. Poleg tega DHA prispeva k ohranjanju normalnega vida in normalnega delovanja možganov.

 

Uživanje zlasti mastnih vrst rib, ki so naravno bogate z EPA in DHA, je že od nekdaj del uradnih priporočil za zdravo prehrano.V praksi pa večina ljudi ne uživa dovolj (mastnih) rib, da bi dosegli priporočeni dnevni vnos EPA in DHA.

 

Če pozorno preberete vsa uradna priporočila o vnosu esencialnih maščobnih kislin EPA in DHA, lahko hitro ugotovite, da priporočajo tudi naj rib ne uživamo prepogosto. Gre za to, da ribe zaradi onesnaženega okolja največkrat vsebujejo tudi onesnaževalce kot so dioksini, poliklorirani bifenili (PCB) in težke kovine (npr. živo srebro).

Rešitev za zadosten dnevni vnos EPA in DHA so tako visoko kakovostna prehranska dopolnila, ki teh onesnaževalcev ne vsebujejo.

 

Potreben odmerek EPA/DHA za optimalno stanje maščobnih kislin omega-3

Stanje maščobnih kislin omega-3 se nanaša na količino EPA in DHA v telesu. Danes je mogoče izmeriti stanje maščobnih kislin omega-3. Eden od načinov je krvni test z vbodom prsta, s katerim določimo tako imenovani indeks omega-3. Indeks omega-3 se nanaša na odstotek EPA in DHA v skupni sestavi maščobnih kislin v celični membrani rdečih krvničk in je zanesljiv parameter stanja maščobnih kislin omega-3. Prav tako je dobro povezan s stopnjo dolgoverižnih maščobnih kislin omega-3 v tkivih in organih, vključno s srcem.

 

Vse več je dokazov, da je optimalna vsebnost omega-3 v telesu vsaj 8%. Raziskave kažejo, da morajo ljudje, zlasti tistih s prehrano, ki je značilna za evropske razmere (običajno s prekomernim vnosom maščobnih kislin omega-6), za dosego tega indeksa jemati visoke odmerke EPA/DHA. Če je indeks omega-3 nizek (približno 4,5%, kar je povprečna vrednost v zahodnih državah), dodatek 2 gramov EPA/DHA običajno zagotovi, da indeks omega-3 po približno treh mesecih doseže vrednost  približno 8%. 

Za vzdrževanje tega indeksa predvidoma zadostuje 700-1200mg EPA/DHA na dan (odvisno od prehranjevalnih navad). 

 

Naravna oblika trigliceridov

Maščobe so v hrani in tudi v ribjem olju naravno prisotne v obliki trigliceridov. Ti so sestavljeni iz treh molekul maščobnih kislin, ki so povezane z eno molekulo glicerola.

V nepredelanem ribjem olju je ena od njih EPA ali DHA, drugi dve pa sta drugi maščobni kislini. To pomeni, da naravna koncentracija EPA/DHA v ribjem olju ne presega približno 30%.


Pri prehranskih dopolnilih iz ribjega olja v mehkih kapsulah so zaželene višje koncentracije (do 80-90%), saj je prostor v mehki kapsuli omejen. V ta namen se med proizvodnim postopkom verige maščobnih kislin ločijo od glicerola, maščobne kisline EPA/DHA pa se izolirajo z ekstrakcijo, tako da je mogoče z nadaljnjo predelavo doseči višje koncentracije in različna razmerja EPA in DHA.


Ena od prednosti ribjega olja v tekoči obliki je, da je veliko manj omejitev zaradi pomanjkanja prostora. Z žličko ali merilno žlico namreč zlahka zaužijete več olja. Na ta način je lahko naravna koncentracija omega-3 v uporabljenem ribjem olju zadostna.

To pomeni, da dodatni proizvodni postopki za povečanje koncentracije EPA in DHA niso potrebni. Druga prednost tekočega pripravka iz ribjega olja je, da lahko odmerek veliko lažje prilagodite (npr. če izdelek uporabljajo različni družinski člani).


DHA ima vlogo pri delovanju možganov          EPA in DHA imata vlogo pri delovanju srca.           Zaradi onesnaženega okolja rib ni priporočljivo uživati prvečkrat.


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

DHK ima vlogo pri delovanju možganov. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.

DHK ima vlogo pri ohranjanju vida. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.

EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.

DHK in EPK prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi (2 kapsuli / dan). Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 2 g EPK in DHK. Skupnega dnevnega vnosa 5 g EPK in DHK se ne sme preseči.

Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom. Nosečnice in doječe matere obveščamo, da se koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHK in eikozapentaenojske kisline (EPK).

Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) prek matere pomaga pri normalnem razvoju možganov pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom. Nosečnice in doječe matere obveščamo, da se koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHK in eikozapentaenojske kisline (EPK).

Podobni izdelki

Bio olje svetlina VITALS, 100 mehkih kapsul

Bio olje svetlina VITALS, 100 mehkih kapsul

Svetlinovo olje je izdelano iz rastline svetlin, ki se v vsej svoji lepoti pokaže šele v mraku, ko j..

25,95€ Brez DDV: 23,70€

Ultra čista Omega-3 1000mg VITALS, 60 mehkih kapsul

Ultra čista Omega-3 1000mg VITALS, 60 mehkih kapsul

IZJEMNO ČISTO RIBJE OLJE V OBLIKI TRIGLICERIDOV, KI SE NAJBOLJE ABSORBIRAJOZ visokim odmerkom 570mg ..

40,95€ Brez DDV: 37,40€

Super krilovo olje VITALS, 90 mehkih kapsul

Super krilovo olje VITALS, 90 mehkih kapsul

SUPER KRILOVO OLJE Z EPA/DHA V OBLIKI FOSFOLIPIDOV TER HOLINOM IN ASTAKSANTINOMVsebuje 590mg krilove..

45,95€ Brez DDV: 41,96€

Veganska Omega-3 450mg, 60 mehkih kapsul

Veganska Omega-3 450mg, 60 mehkih kapsul

Olje iz alg v obliki naravnih trigliceridov z visokimi odmerki DHK in EPKDo 338mg DHK in 112mg EPK n..

45,95€ Brez DDV: 41,96€

Ultra čista Omega-3 700 mg VITALS, 60 mehkih kapsul

Ultra čista Omega-3 700 mg VITALS, 60 mehkih kapsul

IZJEMNO ČISTO RIBJE OLJE V OBLIKI TRIGLICERIDOV, KI SE NAJBOLJE ABSORBIRAJOZ visokim odmerkom 400mg ..

34,95€ Brez DDV: 31,92€

Ultra čista Omega-3 DHK 500mg VITALS, 60 mehkih kapsul

Ultra čista Omega-3 DHK 500mg VITALS, 60 mehkih kapsul

IZJEMNO ČISTO RIBJE OLJE V OBLIKI TRIGLICERIDOV, KI SE NAJBOLJE ABSORBIRAJOZ visokim odmerkom 415mg ..

28,95€ Brez DDV: 26,44€