Železo 25mg VITALS, 100 kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V2931
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 27,95€

  • Brez DDV: 25,53€

ŽELEZO 25mg, VITALS - ŽELEZOV BISGLICINAT Z VITAMINOM C


Visokokakovostni aminokislinski kelat (železov bisglicinat) iz Albion Minerals, Ferrochel® s funkcijo TRAACS® ("The Real Amino Acid Chelate System").

Želodcu prijazna oblika spojine z odlično biološko razpoložljivostjo.

Dodan vitamin C, ki podpira absorpcijo železa.

V vegetarijanski kapsuli.

Naravna polnila. 


Navodilo za uporabo: 1 kapsula na dan z vodo med obroki.

Sestavine: koncentrat riža (Oryza sativa), L-askorbinska kislina, železov bisglicinat, vegetarijanska kapsula (pululan iz fermentiranega škroba manioke), levcin.Ferrochel®   TRAACS®

Ferrochel® in TRAACS® ("The Real Amino Acid Chelate System") sta registrirani blagovni znamki podjetja Albion Minerals.

Ferrochel® je patentiran aminokislinski kelat podjetja Abion Minerals.Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 

Železo 25mg VITALS vsebuje železo v obliki železovega bisglicinata. Pri tem je vsak delček železa močno vezan (kelatiran) na dve (bis) molekuli aminokisline glicin. Splošni izraz za takšno spojino je aminokislinski kelat ali mineralna snov, kelatirana z aminokislinami. Nastane posebna vez v obliki kremplja, od tod tudi ime kelat. Beseda "kelat" izvira iz grščine in pomeni "krempelj". 

 

Ta oblika spojine je bila izbrana, ker je nežna za želodec (kar ne velja za večino železovih spojin) in ker je njena biološka razpoložljivost še posebej dobra. Poleg tega je formuli dodan vitamin C v obliki askorbinske kisline, kar dodatno sodbudi absorpcijo železa. Železov bisglicinat uporabljen v tem izdelku je blagovne znamke Ferrochel®, podjetja Albion Minerals, specialista za aminokislinske minerale.


Učinkovita in stabilna oblika aminokislinskih kelatov


Minerali Albion

VITALS uporablja le prave aminokislinske kelate podjetja Albion Minerals, prepoznavne po blagovni znamki TRAACS®, ki pomeni The Real Amino Acid Chelate System. To blagovno znamko so ustvarili z željo ljudem ponuditi najbolj učinkovto in stabilno obliko aminokislinskih kelatov saj se na trgu pojavlja kar nekaj različic, ki so manj učinkovite in nestabilne.

Albion Minerals ima več kot 100 patentov po vsem svetu, s katerimi so zavarovani: postopek, znanje in struktura njihovih aminokislinskih kelatnih mineralov. Poleg tega vsako proizvedeno serijo pregledajo s posebnimi analizami kakovosti saj je potrebno preveriti ali je kelatiranje dejansko potekalo in ali so vezi dovolj močne.


Prednosti aminokislinskih kelatnih mineralov

Kelatna struktura aminokislinskega kelata, kot je železov bisglicinat, je dovolj močna, da se pod vplivom želodčnih sokov ali prebavnih encimov ne razgradi (kar se običajno zgodi pri drugih mineralnih spojinah), hkrati pa je dovolj šibka, da se mineralni element sprosti, ko ga celice v črevesju absorbirajo. Aminokisline obdajo mineralni element in ga med prebavnim procesom zaščitijo ter ga ne izpustijo.

Poleg tega je električni naboj kelata nevtralen, zato se ne prilepi na koščke hrane v želodcu in črevesju. Tako aminokislinski kelat v celoti preide v tanko črevo, kjer se absorbira kot dipeptid (spojina z dvema aminokislinama). To je zelo koristno, saj telo aminokisline  (zlasti dipeptide) zelo enostavno absorbira, zlasti če so sestavljene iz aminokisline z najmanjšo velikostjo, tj. glicin.

Zaradi tega minerale, obdane z aminokislinami, telo veliko lažje absorbira kot druge oblike mineralov. V epitelijskem tkivu jejunuma (srednji del tankega črevesa) se mineral, ki je obložen z aminokislinami, z aktivnim transportom prenese v sluznice, ne da bi tekmoval z drugimi minerali. Samo v sluznicah potekajo presnovni procesi, ki zagotavljajo, da se glicin in mineral razgradita in sta na voljo različnim organom in sistemom v telesu.


Funkcija železa v telesu

Železo je bistven element v sledovih, ki med drugim prispeva k tvorbi hemoglobina v rdečih krvničkah. Zato ima pomembno vlogo pri prenosu kisika v telesu. S tem, ko sodeluje pri prenosu kisika, prispeva k normalnim kognitivnim funkcijam.

Poleg tega je železo v tako imenovanih citokromih. To so nekateri encimi z železom kot kofaktorjem, ki sodelujejo pri prenosu elektronov v mitohondrijih in so bistveni za proizvodnjo celične energije v obliki ATP. Tako je železo pomembno za energijsko presnovo in vzdrževanje ravni energije. Zato lahko pomaga zmanjšati utrujenost.

Poleg tega je železo zaradi svoje vloge pri prenosu kisika in presnovi energije nujno potrebno tudi za nastanek novih celic in tkiv. Pozitivno vpliva tudi na imunski sistem, saj morda sodeluje pri proizvodnji in uravnavanju nekaterih imunskih celic in snovi.


Železo sodeluje pri prenosu kisika in prispeva k normalnim kognitivnim funkcijam.          Železo pozitivno vpliva na imunski sistem          Železo je nujno za nastanek novih celic


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

Železo ima vlogo pri:

- pri kognitivnih funkcijah,

- nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina

- prenosu kisika v telesu

- delovanju imunskega sistema

- delitvi celic.

Železo prispeva k:

- zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,

- sproščanju energije pri presnovi. 

Vitamin C ima vlogo pri:

- nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob, 

- ima vlogo pri delovanju imunskega sistema,

- zaščiti celic pred oksidativnim stresom

- delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 200 mg poleg priporočenega dnevnega vnosa vitamina C.

Vitamin C prispeva k:

- sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkemu delovanju,

- zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin C povečuje absorbcijo železa.

Podobni izdelki

Alge Spirulina prah Globalis, 200g

Alge Spirulina prah Globalis, 200g

Alge Spirulina v prahu Globalis, od leta 1982 gojijo na kmetiji Earthrise® v puščavi Sonora, v Kalif..

34,90€ Brez DDV: 31,87€

Cink 15mg VITALS, 100 kapsul

Cink 15mg VITALS, 100 kapsul

Cink sodeluje pri celičnemu metabolizmu in je vključen v številne encimatske reakcije v telesu. Nujn..

20,95€ Brez DDV: 19,13€

Selen 200µg VITALS, 100 kapsul

Selen 200µg VITALS, 100 kapsul

Selen je bistven element v sledovih, ki je nujno potreben za normalno delovanje telesa (elementi v ..

31,95€ Brez DDV: 29,18€

Bio Jod 150μg VITALS, 100 kapsul

Bio Jod 150μg VITALS, 100 kapsul

BIO JOD 150μg VITALS, IZ EKOLOŠKE MORSKE ALGE Ascophyllum nodosum Standardni odmerek ..

22,95€ Brez DDV: 20,96€