Bio Jod 150μg VITALS, 100 kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V3532
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 22,95€

  • Brez DDV: 20,96€

BIO JOD 150μg VITALS, IZ EKOLOŠKE MORSKE ALGE Ascophyllum nodosum 

Standardni odmerek 150μg joda in visoka vsebnost vlaknin.

Pri vsaki seriji se preveri čistost in vsebnost joda.

Izdelan po patentiranem proizvodnem postopku.

Naravno, trajnostno in certificirano ekološko.

Dokazano s testi DNK (DNA Authenticated Seaweed™)!


Jod se v naravi pojavlja predvsem v oceanih. Na kopnem je vsebnost joda v tleh zelo neenakomerna. Najboljši naravni vir joda je zato vsa morska hrana, kot so ribe, školjke in morske alge. Bio Jod 150μg VITALS je pridobljen iz ekološke morske alge Ascophyllum nodosum, ki je naravnI bogat vir joda. Standard tega prehranskega dopolnila je 150μg joda na kapsulo.


Navodilo za uporabo: 1 kapsula na dan z vodo ob obroku. Zadostuje za nekaj dni več kot tri mesece.

Za nosečnice in doječe mamice priporočamo izdelek Multivitamini in minerali za nosečnice in doječe mamice s 150 μg joda.

Sestavine: Alga norveški kelp** (Ascophyllum nodosum, vsebuje naravni jod), riževe vlaknine, hidroksipropilmetil celuloza (vegetarijanska kapsula).

** iz nadzorovane ekološke pridelave


PureSea® Natural je registrirana blagovna znamka podjetja Seaweed & Co. Ta izdelek je izdelan po patentiranem proizvodnem postopku.

 PureSea® Natural 

Distributerja nadzira: SI-EKO-001

NL-BIO-01

Kmetijstvo EU.Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja. Priporočenega  dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v  primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 

Kakovost Bio Joda 150μg VITALS 

Vrsta alge, ki se uporablja za izdelavo Bio Joda 150μg VITALS je rjava morska alga Ascophyllum nodosum. Proizvajalec Seaweed & Co alge ekološko in trajnostno nabira v čistem morju okoli Hebridov (skupina otokov ob zahodni obali Škotske).

Ko so nabrane, jih s patentiranim proizvodnim postopkom predelajo tako, da ohranijo prvotno hranilno vrednost.

Poleg tega v vsaki proizvedeni seriji testirajo vsebnost in čistost joda, da bi zagotovili izpolnjevanje najvišjih standardov kakovosti. 


Vsebnost joda v algah je lahko zelo različna.

Tako prenizka kot previsoka vsebnost joda sta nezaželeni, zato je pomembno izbrati izdelek iz morskih alg, v katerem se vsebnost stalno določa.

Podjetje Seaweed & Co je edini proizvajalec morskih alg na svetu, ki ponuja DNA Authenticated Seaweed™, pri čemer sta poreklo in visoka kakovost njihovih specifičnih morskih alg potrjena s testiranjem DNK s strani neodvisnih laboratorijev.


Bio Jod 150μg VITALS je opredeljen kot polnovredno živilo in ne le izvleček saj vsaka kapsula, poleg joda, vsebuje tudi vse ostale sestavine alge.

Izdelek ima BIO certifikat zaradi kakovosti vode (redne analize) in trajnostnega gojenja ter nabiranja alg. Pri gojenju in nabiranju je izjemnega pomena, da se uporabi le zgornji del rastline. Tako se zagotovi stalna rast alg, saj spodnji del ostane v vodi in zagotavlja pridelek vsako leto (če bi se odstranila celotna alga, po 2 do 4 letih ne bi več zrasla).

Vse nadzorujeta tudi dve nacionalni agenciji: Škotska agencija za varstvo okolja (Crown Estate Scottish Environmental Protection Agency) in škotski Zavod za varovanje narav (Scottish Natural Heritage).


Učinek joda v telesu

Jod je bistven element v sledovih, ki ima pomembno vlogo pri delovanju ščitnice in je potreben za proizvodnjo ščitničnih hormonov.

Jod preko hormonov (tiroksin/T4 in trijodotironin/T3) prispeva k normalni energijski presnovi, saj podpira delovanje nekaterih encimov, ki sodelujejo pri sproščanju energije iz maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin. S podpiranjem delovanja ščitnice jod prispeva tudi k normalnemu kognitivnemu delovanju (kot so spomin, koncentracija in sposobnost učenja). Jod je pomemben tudi za živčni sistem in kožo.


Organski (BIO)

VITALS za aktivne sestavine ekoloških prehranskih dopolnil zagotavlja, da so naravnega izvora in niso sintetično proizvedene. Poleg tega pri proizvodnji čim bolj upoštevajo ljudi, živali in okolje. To je opredeljeno v številnih predpisih. Med drugim ne uporabljajo kemičnih pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov. Nizozemski inštitut Skal Biocontrole preverja, ali so predpisi izpolnjeni in ali se izdelek lahko imenuje ekološki. Ekološke proizvode je mogoče prepoznati po oznaki NL-BIO-01 in evropskem ekološkem pečatu. V Sloveniji nadzor nad Bioma d.o.o. vrši SI-EKO-001. 


Jod za dober spomin in koncentracijo          Jod ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov          Za izdelavo Bio Joda VITALS se uporablja bio rjava morska alga Ascophyllum nodosum


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

Jod ima vlogo pri:

- kognitivnih funkcijah,

- nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.

Jod priseva k:

- sproščanju energije pri presnovi,

- delovanju živčnega sistema,

- ohranjanju zdrave kože.

Podobni izdelki

Alge Spirulina 500 mg Globalis, 400 tablet

Alge Spirulina 500 mg Globalis, 400 tablet

Alge Spirulina - tablete, vsebujejo minerale in elemente v sledovih, kot sta železo in jod, ki sta b..

40,90€ Brez DDV: 37,35€

Selen 200µg VITALS, 100 kapsul

Selen 200µg VITALS, 100 kapsul

Selen je bistven element v sledovih, ki je nujno potreben za normalno delovanje telesa (elementi v ..

31,95€ Brez DDV: 29,18€

Železo 25mg VITALS, 100 kapsul

Železo 25mg VITALS, 100 kapsul

ŽELEZO 25mg, VITALS - ŽELEZOV BISGLICINAT Z VITAMINOM CVisokokakovostni aminokislinski kelat (železo..

27,95€ Brez DDV: 25,53€

Oznake: Ščitnica, živci, kognitivne funkcije, zdrava koža