MSM 1000mg VITALS, 120 tablet

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V0036
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 22,95€

  • Brez DDV: 20,96€

Žveplo je esencialni element, ki ga je v telo potrebno vnesti s hrano, saj ga samo ne more proizvesti. V organski obliki ga dobimo v MSM, ki mu pravijo tudi mineral lepote. Žveplo je gradnik beljakovin in bistvena komponenta vezivnih tkiv, sklepne tekočine, kože ter nohtov. Najdemo ga v več kot sto petdesetih spojinah v telesu in praktično v vsaki celici. V telo ga vnesemo s hrano (brokoli, česen čebula, jajca, mleko), vendar se vsebnost žvepla zaradi toplotne obdelave v hrani zmanjša, zato priljubljenost MSM v obliki prehranskega dopolnila zadnja leta narašča.


Nastanek MSM             MSM in rastline             MSM v prahu


MSM ali metilsulfonilmetan oz. organsko žveplo vsebuje približno 34% žvepla, 34% kisika in 26% ogljikovih ter 6% vodikovih vezi. Pomemben element v tej spojini je žveplo, ki je naraven del živih organizmov in je esencialni mineral za življenje na zemlji. Brez njega življenje kot ga poznamo, ne bi obstajalo. MSM nastaja v naravi kot del zemeljskega žveplovega kroga: alge in rastlinski plankton v oceanih absorbirajo velike količine anorganskega žvepla iz morske vode in ga pretvorijo v preprosto organsko obliko. Ko alge in plankton odmrejo, encimi poskrbijo, da se organske žveplove spojine razgradijo v dimetilsulfid (DMS). Ta snov je hlapna in se v vodi slabo raztaplja, zato se kopiči v ozračju, kjer se pod vplivom ultravijolične svetlobe in ozona najprej pretvori v dimetilsulfoksid (DMSO) in nato v metilsulfonilmetan (MSM). DMSO in MSM sta dobro topna v vodi in tvorita kondenzacijska jedra, potrebna za nastanek dežnih kapljic. Brez DMSO in MSM v zraku ne bi nastajali oblaki in posledično ne bi bilo dežja. Najpomembneje pa je, da ob deževju ponovno padeta na površino zemlje, kjer sta na voljo rastlinam, živalim in ljudem. Navodilo za uporabo: Prvi teden vzamete 1 tableto, nato 2 tableti na dan z vodo. Zadostuje za približno dva meseca.

Sestavine: Metilsulfonilmetan (MSM), sredstva za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza [celulozni gel], hidroksipropilceluloza, celulozni gumi), izvleček riža (Oryza sativa), sredstvo za glaziranje (hidroksipropilmeilceluloza), koncentrat riža (Oryza sativa).
OptiMSM® je registrirana blagovna znamka podjetja Bergstrom Nutrition. Patent EU št. 0103836 in št. 0200526. Njihov MSM se najpogosteje uporablja v znanosti in raziskavah. Več lahko preberete pod zavihkom "Dodaten opis".Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom.  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače.

PROIZVODNJA MSM

Čeprav je MSM naravna snov, ga ni mogoče dobiti na naraven način. Potrebno bi bilo posekati nešteto dreves, saj le-ta hitro in učinkovito absorbirajo DMSO in MSM iz deževnice, to pa ni zaželeno. Surovine, ki se danes uporabljajo za izdelavo, so DMSO, voda in vodikov peroksid. DMSO se po zapletenem postopku pretvori v MSM. 

Pri izdelavi katerega koli prehranskega dopolnila je zelo pomembno, da je rezultat uporabljenega proizvodnega postopka, čist končni izdelek. Pri proizvodnji MSM pa temu največkrat ni tako. Drag postopek destilacije, ki učinkovito odstrani vse nečistoče v surovinah, je boljši od od vse prevečkrat uporabljenega in veliko cenejšega postopka kristalizacije.

 

Kakovost OptiMSM® VITALS

VITALS uporablja samo MSM podjetja Bergstrom Nutrition (OptiMSM®). Bergstrom že desetletja vlaga v raziskave za razvoj, izboljšanje, proizvodnjo, uporabo in zagotavljanje varnosti OptiMSM®. To je neprekinjen proces, v katerem je merilo najvišja kakovost. Za proizvodnjo uporabljajo le najboljše materiale in surovine. Poleg tega Bergstrom uporablja edinstven postopek večkratne destilacije, ki velja za najboljšega v panogi. Proizvodnja poteka le na eni lokaciji, v Severni Ameriki. Proizvodni obrat se uporablja izključno za proizvodnjo MSM. Po vsakem proizvodnem koraku, neodvisni laboratorij opravi preizkuse. To zagotavlja kakovost v celotnem proizvodnem procesu, končni rezultat pa je izredno kakovosten izdelek MSM, in sicer OptiMSM®. V vseh primerjalnih testih se je OptiMSM® izkazal za najčistejši izdelek.


Opti MSM          Raziskave MSM

Podobni izdelki

Stabilizirani kisik O4 Globalis, 60ml

Stabilizirani kisik O4 Globalis, 60ml

Brez kisika ni življenja. To vsi dobro vemo saj se je življenje na zemlji pojavilo šele takrat, ko j..

45,90€ Brez DDV: 37,62€

Mumijo Bearmedicine prah 27g

Mumijo Bearmedicine prah 27g

Mumijo je temno rjava kamnita smola iz tisočletja starega mineraliziranega medenega satovja divjih č..

49,90€ Brez DDV: 45,57€

MSM-GC VITALS, 120 tablet

MSM-GC VITALS, 120 tablet

MSM-GC VITALS, z najboljšimi sestavinami v ustreznih odmerkih:- 400 mg MSM (OptiMSM®),- 250 mg..

51,95€ Brez DDV: 47,44€