MSM-GC VITALS, 120 tablet

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V0975
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 51,95€

  • Brez DDV: 47,44€

MSM-GC VITALS, z najboljšimi sestavinami v ustreznih odmerkih:


- 400 mg MSM (OptiMSM®),

- 250 mg glukozamina HCl (Glucosagreen®),

- 225 mg hondroitin sulfata (ChondroPure®),

- z dodatkom 60 mg vitamina C (iz Ester-C®).


MSM-GC VITALS vsebuje sestavine najvišje kakovosti: MSM (OptiMSM®), glukozamin (Glucosagreen®), hondroitin (ChondroPure®) in vitamin C (Ester-C®). Prednost uporabe teh blagovnih znamk je v tem, da njihovi proizvajalci posebno pozornost namenjajo raziskavam in razvoju ter izboljšanju delovanja, proizvodnje, uporabe in varnosti svojih izdelkov. To je neprekinjen proces, v katerem je merilo najvišja kakovost.


MSM je kratica za metilsulfonilmetan, znan tudi kot organsko žveplo. MSM vsebuje dobrih 34% elementarnega žvepla. Naravno se pojavlja v deževnici, svežem sadju in zelenjavi. Zanimivo je, da je materino mleko najbogatejši naravni vir MSM.

 

Proizvodnja MSM

Čeprav je MSM naravna snov, ga ni mogoče dobiti na naraven način. Potrebno bi bilo posekati nešteto dreves, saj le-ta hitro in učinkovito absorbirajo DMSO in MSM iz deževnice, to pa ni zaželeno. Surovine, ki se danes uporabljajo za izdelavo, so DMSO, voda in vodikov peroksid. DMSO se po zapletenem postopku pretvori v MSM.

Pri izdelavi katerega koli prehranskega dopolnila je zelo pomembno, da je rezultat uporabljenega proizvodnega postopka, čist končni izdelek. Pri proizvodnji MSM pa temu največkrat ni tako. Drag postopek destilacije, ki učinkovito odstrani vse nečistoče v surovinah, je boljši od od vse prevečkrat uporabljenega in veliko cenejšega postopka kristalizacije.

 

Kakovost OptiMSM® VITALS

VITALS uporablja samo MSM podjetja Bergstrom Nutrition (OptiMSM®). Bergstrom že desetletja vlaga v raziskave za razvoj, izboljšanje, proizvodnjo, uporabo in zagotavljanje varnosti OptiMSM®. To je neprekinjen proces, v katerem je merilo najvišja kakovost. Za proizvodnjo uporabljajo le najboljše materiale in surovine. Poleg tega Bergstrom uporablja edinstven postopek večkratne destilacije, ki velja za najboljšega v panogi. Proizvodnja poteka le na eni lokaciji, v Severni Ameriki. Proizvodni obrat se uporablja izključno za proizvodnjo MSM. Po vsakem proizvodnem koraku, neodvisni laboratorij opravi preizkuse. To zagotavlja kakovost v celotnem proizvodnem procesu, končni rezultat pa je izredno kakovosten izdelek MSM, in sicer OptiMSM®. V vseh primerjalnih testih se je OptiMSM® izkazal za najčistejši izdelek.Navodilo za uporabo: 1 tableta z vodo ob obroku. Zadostuje za štiri mesece.

Sestavine: metilsulfonilmetan (MSM), glukozaminijev hidroklorid (rastlinski vir), hondroitin sulfat (iz govejega hrustanca), sredstva za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza [celulozni gel], celulozni gumi), kalcijev L-askorbat, sredstva za glaziranje (hidroksipropil celuloza, hidroksipropilmeti lceluloza, stearinska kislina, glicerol, karnauba vosek), rižev koncentrat (Oryza sativa), ekstrakt riža (Oryza sativa).


Informacije o izdelku na priporočen dnevni odmerek (1 tableta):

SestavinaKoličina PDV*
MSM (OptiMSM®)400mg

Glukozaminijev HCI (Glucosagreen®)

Od tega glukozamin

250mg

208,5mg


Hondroitin sulfat (ChondroPure®)

Od tega hondroitin

225mg

202,5mg


Vitamin C (Ester-C®)60mg75%

PDV* priporočen dnevni vnos

   Glucosagreen®   ChondroPure®   Ester-C®

OptiMSM® je registrirana blagovna znamka podjetja Bergstrom Nutrition. Patent EU št. 0103836 in št. 0200526.

Glucosagreen® je registrirana blagovna znamka podjetja Cargill.

ChondroPure® je registrirana blagovna znamka družbe Sioux Pharm, Inc.

Ester-C® je registrirana blagovna znamka družbe The Ester-C Company. Ester-C® se proizvaja pod patentnima številkama 4.822.816 in 5.070.085.Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom.  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Izdelek ni primeren za otroke, mladino, noseče in doječe matere. Diabetiki, osebe z glukozno intoleranco, osebe, ki se zdravijo s kumarinskimi antikoagulanti ter osebe z znanimi kardiovaskularnimi boleznimi ter astmatiki, naj se zaradi previdnosti, o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom. V primeru slabosti, abdominalne bolečine, slabe prebave, driske, zaprtja, omotice, zaspanosti in glavobola, izpuščajev, srbenja ali pordelosti kože prenehajte z jemanjem izdelka.

Sinergisti

MSM-GC VITALS vsebuje tudi sinergiste. Sinergisti so snovi, ki pripomorejo, da je osnovna sestavine še učinkovitejša, kot sicer. Izdelku MSM-GC VITALS so dodani: glukozamin, hondroitin in vitamin C.

 

Glukozamin je (med drugim) predhodnik različnih makromolekul, kot so glikozaminoglikani, proteoglikani, hialuronska kislina, glikolipidi in glikoproteini. Je naravna snov v vseh tkivih v človeškem telesu; največ jo je v hrustancu in drugih vezivnih tkivih. Glukozamin v MSM-GC VITALS je najvišje kakovosti. Je iz rastlinskega vira (koruza), ne iz školjk, zato ne vsebuje običajnih alergenov.


Hondroitin (kot hondroitin sulfat) je sestavni del glikozaminoglikanov in spodbuja tvorbo hrustanca.


Vitamin C je potreben kot koencim za tri različne encime, ki sodelujejo pri nastajanju kolagena (najbolj razširjenega gradbenega materiala v človeškem telesu). Normalna tvorba kolagena je (med drugim) pomembna za hrustanec.


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

Vitamin C ima vlogo pri:

- nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob,

- delovanju imunskega sistema,

zaščiti celic pred oksidativnim stresom

Vitamin C prispeva k:
- sproščanju energije pri presnovi,

- delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkemu delovanju,

zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin C povečuje absorbcijo železa.


MSM-GC za sklepe          MSM-GC za nohte          MSM-GC za lepo kožo

Podobni izdelki

Čaga Bearmedicine prah 72g

Čaga Bearmedicine prah 72g

Čaga ni ne rastlina, ne žival, temveč gliva, ki raste od znotraj navzven v približno vsakem tisočem ..

69,90€ Brez DDV: 63,84€

Žlička Bearmedicine za čago in mumijo

Žlička Bearmedicine za čago in mumijo

Žlička za odmerjanje mumije in čage Bearmedicine. Večja žlička je namenjena odmerjanju čage (1.2g), ..

3,54€ Brez DDV: 2,90€

MSM 1000mg VITALS, 120 tablet

MSM 1000mg VITALS, 120 tablet

Žveplo je esencialni element, ki ga je v telo potrebno vnesti s hrano, saj ga samo ne more proizvest..

22,95€ Brez DDV: 20,96€