Bosvelija - AF VITALS, 60 kapsul

  • 34,95€

  • Brez DDV: 31,92€

VSEBUJE APRÈSFLEX®, izvleček bosvelije “naslednje generacije”

Ima izboljšano biološko razpoložljivost.

Znanstveno dokazan hitrejši učinek.

Standardizirana na 20% acetil-11-keto-β-bosvelične kisline (AKBA).

Za hrustanec in sklepe.


Bosvelija-AF Vitals vsebuje nov, vrhunski AprèsFlex® izvleček bosvelije naslednje generacije. AprèsFlex® se bolje absorbira in je zato učinkovitejši. Hitrost, s katero je z uporabo Bosveije-AF mogoče doseči rezultate, je impresivna. Raziskave kažejo, da so prvi rezultati vidni že po petih dneh.


Navodilo za uporabo: 1 kapsula 1 do 2 krat na dan z vodo ob mastnem obroku. Zadostuje za en do dva meseca.


Sestavne: riževe vlaknine, vegetarijanska kapsula (pululan, izdelan iz fermentiranega škroba manioke), izvleček bosvelije (Boswellia serrata [kadilo]).


Informacije o izdelku na priporočen dnevni odmerek 1 kapsula/2 kapsuli:


SestavinaKoličina
Izvleček bosvelije (AprèsFlex®)100mg/200mg

Od tega acetil- 11-keto-ß-bosvelična kislina

(AKBA)

20mg/40mg


AprèsFlex®AprèsFlex® je registrirana blagovna znamka podjetja Laila Nutraceuticals. Ameriška patentna številka 8,551,496 in patenti v postopku pridobivanja.
Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne  kupujte v primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 

Kaj je bosvelija?

Ko govorimo o bosveliji, imamo največkrat v mislih posušeno smolo tropskega kadilnega drevesa Boswellia serrata. Ta smola se sprosti iz drevesnega debla, ko človek naravno poškoduje lubje ali ga prereže. 

Bosveliji pravimo tudi "gumijasta smola", ker vsebuje v vodi (gumi) in v alkoholu topne (smola) sestavine. Bosvelijo že tisočletja tradicionalno uporabljajo kot učinkovito naravno zdravilo za sklepe, dihala in prebavila. Poleg tega je bosvelija (kot izvleček) že desetletja priljubljena in obetavna kot prehransko dopolnilo. 


Za najpomembnejše aktivne sestavine veljajo bosvelične kisline, med katerimi se je v raziskavah kot najučinkovitejša izkazala acetil-11-keto-β-bosvelična kislina (AKBA). Zato so izvlečki bosvelije običajno standardizirani na visoko vsebnost AKBA (bosvelija naravno vsebuje le 2-3% AKBA). Vendar pa učinkovitost izvlečka bosvelije ni odvisna le od vsebnosti aktivnih snovi, temveč tudi od biološke razpoložljivosti teh snovi po oralnem zaužitju. To je posledica dejstva, da se AKBA relativno slabo absorbira. Izboljšanje biološke razpoložljivosti AKBA pa zagotavlja večjo učinkovitost.


Delovanje

Glavni mehanizem delovanja bosvelije je, da prek aktivne sestavine AKBA pomaga ohranjati normalno aktivnost encima 5-lipooksigenaze (5-LOX) in encima 5-lipooksigenaza-aktivirajoči protein (FLAP). Med drugim je 5-LOX odgovoren za sintezo nekaterih levkotrienov (lokalno delujočih tkivnih hormonov) iz arahidonske kisline. Z vzdrževanjem normalne ravni 5-LOX in FLAP bosvelija prispeva k ohranjanju zdravega hrustanca in normalnega delovanja sklepov.


Učinki bosvelije

Slika 1: Učinki bosvelije


AprèsFlex®

Boswellia-AF Vitals vsebuje AprèsFlex®. To je novo ime visokokakovostnega izvlečka bosvelije, proizvajalca Laila Nutra. Prej je bil ta izvleček znan kot Aflapin®, kar je tudi ime, uporabljeno v različnih znanstvenih publikacijah, ki dokazujejo njegovo učinkovitost. 

Podjetje Laila Nutra je strokovnjak na področju razvoja izvlečkov bosvelije z visoko absorpcijo in hitrim delovanjem. Uspešni so bili že s priljubljenim izvlečkom 5-Loxin®. Vendar je proizvajalec menil, da je pri absorpciji aktivnih sestavin bosvelije še veliko prostora za izboljšave. 


S preizkušanjem različnih sestav, s poudarkom na še večji biorazpoložljivosti, je podjetje Laila Nutra razvilo izvleček AprèsFlex, izboljšano različico njihovega prejšnjega izvlečka 5-Loxin. Le-ta je sestavljen iz izvlečka bosvelije (standardiziranega na 20% AKBA), dopolnjen z delom nehlapnih olj bosvelijeve smole. Dodatek teh naravno prisotnih olj pripomore k povečanju absorpcije in biološke razpoložljivosti AKBA. Kljub manjšemu deležu AKBA v AprèsFlex, v primerjavi s 5-Loxin (20% : 30%), primerjalne študije kažejo, da se AprèsFlex do 50% bolje absorbira in je še učinkovitejši.


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE


Bosvelija:

- podpira zdravo menstruacijo in moško spolno zdravje,

- podpira zdravje pljuč, gastrointestinalno zdravje in delovanje mentalnosti,

- pomaga ohraniti zdrave vrednosti holesterola v krvi in podpira delovanje srca,

- ščiti in pomirja prebavni trakt in lahko pomaga ohranjati sluznico,

- pomaga ohranjati sklepe v dobrem stanju.

Podobni izdelki

Microbiol Trio VITALS, 60 kapsul

Microbiol Trio VITALS, 60 kapsul

Microbiol Trio VITALS3 milijarde mlečnokislinskih živih bakterij, iz treh visokokakovostnih sevov.Ml..

40,95€ Brez DDV: 37,40€

Rodiola - Rhodiola-LF VITALS, 60 kapsul

Rodiola - Rhodiola-LF VITALS, 60 kapsul

RODIOLA - Rhodiola LF Vitals POMAGA PRI STRESNIH SITUACIJAH IN UTRUJENOSTIVsebuje visokokakovostni i..

45,95€ Brez DDV: 41,96€

Oznake: Sklepi, hrustanec, moško spolno zdravje.