Kurkumin Curcumin-SLCP™ VITALS, 60 kapsul

  • 45,95€

  • Brez DDV: 41,96€

Kurkumin je eden najbolj znanih in najpogosteje uporabljenih rastlinskih dodatkov. Kurkumin je glavna učinkovina kurkume, aromatične začimbe iz korenine Curcuma longa. Kurkuma izvira iz indijske kuhinje, kjer je znana pod imenom kurkuma in je pomembna sestavina znanih jedi curry. V tradicionalni medicini (npr. ajurveda) se kurkumin uporablja za podporo imunskega sistema ter ohranjanje zdravega delovanja jeter in prebave. Prav tako kurkumin uporabljajo za ohranitev prožnih sklepov, podpiro duševnemu ravnovesju ter delovanju centralnega in perifernega živčnega sistema. 


KURKUMIN CURCUMIN-SLCP™, 60 KAPSUL - s trdnimi lipidnimi delci kurkumina (SLCP) za optimalno biološko razpoložljivost

    • 65-krat boljša absorpcija z 285-krat boljšo biološko razpoložljivostjo.
    • Zadostuje majhen dnevni odmerek.
    • Razvit v sodelovanju z znanstveniki z Univerze v Kaliforniji (UCLA).
    • Dokaz učinkovitosti na podlagi znanstvenih raziskav na ljudeh.

Kurkumin in kurkuma

Kurkumin-SLCP™ - tehnološki preboj

Največji izziv pri razvoju učinkovitih pripravkov iz kurkumina predstavlja zagotovitev maksimalne absorbcije in biološke razpoložljivosti. Kurkumin v "nepredelani" obliki se namreč po oralnem zaužitju, v črevesju in jetrih, hitro pretvori v neaktivne metabolite, kot je kurkumin glukuronid, ki jih telo hitro izloči. Podjetju Verdure Sciences, proizvajalcu kurkumina Curcumin-SLCP™ VITALS, je po letih raziskav in sodelovanja s Kalifornijsko univerzo (UCLA) uspelo odpraviti te izzive. S patentirano tehnologijo so povečali absorpcijo kurkumina za 65-krat, biološko razpoložljivost pa za 285-krat (v primerjavi s standardnimi kurkuminskimi pripravki, ki vsebujejo 95 % kurkumina). Ta preboj je bil dosežen po testiranju biološke razpoložljivosti pri ljudeh, ki so preizkušali neštete različne formulacije. Najboljši rezultati so bili doseženi s formulacijo, ki se zgleduje po indijski kuhinji, kjer se kurkuma meša z oljnatimi sestavinami za pripravo curry paste.

V izdelku Kurkumin Curcumin-SLCP™, 60 kapsul (vsebuje kurkuminom blagovne znamke Longvida®) so uporabljeni tako imenovani trdni lipidni delci kurkumina, kjer je kurkumin "zapakiran" v maščobni delec, sestavljen iz treh dolgoverižnih maščob (te najdemo tudi v hrani), in sicer fosfatidilholina, stearinske kisline in askorbil palmitata. 

Navodilo za uporabo: 

Kurkumin Curcumin-SLCP™: 1 kapsula na dan z vodo ob obroku. Zadostuje za dva meseca.

Sestavine: Kurkumin (izvleček Curcuma longa), stabilizator (stearinska kislina), fosfatidilholin (iz sojinega lecitina), hidroksipropilmetil celuloza (rastlinska kapsula), maltodekstrin, riževe vlaknine, sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid), antioksidant (askorbil palmitat). 


Informacije o izdelku na priporočen dnevni odmerek (1 kapsula):

Sestavina

Količina

Kurkumin SLCP™ (Longvida®)

Od tega kurkumin

400 mg

80 mg

 

Longvida® je patentiran izdelek (številka patenta EP 1993365) in registrirana blagovna znamka podjetja Verdure Sciences Inc. Ta izdelek uporablja tehnologijo SLCP™ na podlagi licence. SLCP™ je blagovna znamka podjetja Verdure Sciences Inc.


Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.  

Kako se Kurkumin-SLCP™ absorbira v telesu? 

Kurkumin se običajno absorbira na enak način kot večina drugih hranil (npr. sladkorji in aminokisline) - slika 1. Že v črevesnem epiteliju (vrhnjici sluznice) poteka prva encimska pretvorba biološko aktivnega kurkumina v kurkumin glukuronid, neaktivni metabolit. Kurkumin nato po portalni veni potuje do jeter, kjer se dodatno inaktivira in razmeroma hitro izloči. Kurkumin Curcumin-SLCP™ pa uporablja alternativno pot absorpcije v telo. Zaradi edinstvenega načina, kako je obdan z maščobami, ga telo prepozna kot takega in ga obravnava enako kot druge dolgoverižne maščobe v prehrani. Te se v črevesnih celicah absorbirajo v kilomikrone (transportne delce) in se prek limfnega sistema prenesejo v krvni obtok. Kilomikroni sprva ne gredo skozi jetra, ampak se s krvjo prenesejo v različna tkiva in organe, kjer se pod vplivom encima, ki razgrajuje maščobe (lipoproteinska lipaza), sprostijo. Kurkumin v kilomikronu je še vedno prisoten v biološko aktivni obliki, ki se imenuje tudi "prosti" kurkumin. V tej obliki se sprosti iz kilomikrona in se absorbira v tkiva in organe, kjer lahko učinkuje. Biološko aktivni (prosti) kurkumin je snov, ki vsebuje maščobe, zato lahko v nasprotju z neaktivnimi metaboliti kurkumina prehaja tudi krvno-možgansko pregrado in podpira delovanje osrednjega živčnega sistema.

Absorbcija kurkuminaSlika 1: Prebava kurkumina.


Primerjava s standardnimi pripravki kurkumina

Danes je na trgu veliko izdelkov s kurkuminom. Za dobro primerjavo je treba upoštevati nekatere vidike. Standardni izdelki s kurkuminom pogosto vsebujejo zelo velike količine kurkumina na dnevni odmerek. Na ta način se poskuša preprečiti, da bi se majhen del kurkumina inaktiviral v črevesju in jetrih. Vendar je iz slike 2 razvidno, da visoka količina kurkumina praktično ni pomembna. V raziskavah, ki so jih izvajali, so izmerili raven biološko aktivnega kurkumina v krvi po zaužitju enkratnega odmerka 650mg standardnih izdelkov s kurkuminom (ki vsebujejo 95% kurkumina) in jih primerjali z ravnjo v krvi po zaužitju 650mg Kurkumina Curcumin- SLCP™, ki vsebuje 130mg kurkumina. Potrdili so, da uživanje Kurkumina Curcumin-SLCP™ omogoči najvišjo raven aktivnega kurkumina v plazmi, medtem ko pri standardnih izdelkih s kurkuminom kljub veliko večjemu odmerku aktivnega kurkumina skoraj ni zaznati.

Primerjalna študija je pokazala, da je Kurkumin Curcumin-SLCP™ vsaj 65-krat bolj absorptiven od standardnih kurkuminskih izdelkov, njegova biološka uporabnost pa je celo 285-krat boljša. Izjemno pomembno je, da podjetje Verdure Sciences daje velik poudarek znanstvenim dokazom učinkovitosti svojih izdelkov. V ta namen sodelujejo z vodilnimi neodvisnimi znanstveniki. 

Zaradi dokazane izjemno visoke biološke uporabnosti in absorbtivnosti je VITALS izbral Kurkumin Curcumin-SLCP™. 


Absorbcija kurkumina

Slika 2: Visoka biološka uporabnost in absorbtivnost Kurkumin Curcumin-SLCP™ VITALS.


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

Kurkuma:

- podpira delovanje živčnega sistema,

- pomaga ohranjati zdravje jeter,

- pomaga ohranjati zdravje pljuč in zgornjega respiratornega trakta,

- podpira sintezo in kvaliteto krvi,

- podpira delovanje srca,

- podpira kroženje krvi,

- pomaga ohranjati učinkovitost imunskega sistema,

- ima pomembne antioksidativne lastnosti,

- pomaga ohranjati zdravo kožo,

- preprečuje kopičenje maščob in pospeši odstranjevanje maščob iz jeter,

- uporablja se za stimulacijo apetita, pripomore k dobremu apetitu, pomaga spodbujati apetit v primeru izgube apetita.


Kurkumin za zdrava pljuča               Kurkumin podpira kroženje krvi               Kurkumin za stimulacijo apetita

Zdravje pljuč in zgornjega respiratornega trakta, kroženje krvi, stimulacija apetita.

Podobni izdelki

Bio olje svetlina VITALS, 100 mehkih kapsul

Bio olje svetlina VITALS, 100 mehkih kapsul

Svetlinovo olje je izdelano iz rastline svetlin, ki se v vsej svoji lepoti pokaže šele v mraku, ko j..

25,95€ Brez DDV: 23,70€