Bio Rdeči kvasni riž VITALS, 120 kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V4218
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 22,95€

  • Brez DDV: 20,96€

2,5mg monakolina k na kapsulo.

Na osnovi ekološko pridelanega riža.

 

Podjetje Vitals ima že vrsto let v svoji ponudbi izdelek BIO rdeči riž s katerim so bili zadovoljni številni zvesti uporabniki. Ta izdelek je vseboval 10mg monakolina K na kapsulo, zato je zadostovala ena kapsula na dan. Pred kratkim je začela veljati nova evropska zakonodaja, ki za izdelke iz rdečega riža predpisuje najvišjo dovoljeno vsebnost manj kot 3mg monakolina K na dnevni odmerek. Nadomestni izdelek BIO Rdeči riž VITALS vsebuje 2,5mg monakolina K na dnevni odmerek in tako brez težav izpolnjuje nove zakonske zahteve. 


Navodilo za uporabo: 1 kapsula na dan z vodo ob obroku. Dnevno se ne sme zaužiti 3mg ali več monakolinov iz rdečega kvasnega riža.


Sestavine: Rdeči riž* (Monascus purpureus; vsebuje monakolin K), hidroksipropilmetilceluloza (vegetarijanska kapsula), riževe vlaknine*.

* iz nadzorovane ekološke pridelave Distributerja nadzira: SI-EKO-001

NL-BIO-01

Kmetijstvo izven EU
Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Dnevno se ne sme zaužiti 3 mg ali več monakolinov iz rdečega kvasnega riža.

Tega izdelka ne smejo uživati nosečnice ali doječe matere, otroci, mlajši od 18 let, in odrasli, starejši od 70 let.  V primeru zdravstvenih težav se o uživanju tega proizvoda posvetujte z zdravnikom. Tega izdelka ne smete uživati, če jemljete zdravila za zniževanje holesterola ali če že uživate druge  proizvode, ki vsebujejo rdeči kvasni riž. 

Rdeči riž je pomembna sestavina azijske kuhinje. Že stoletja ga uživajo v velikih količinah.

Rdeči riž se pridobiva s fermentacijo riža s plesnijo Monascus purpureus, ki daje rižu temno rdečo barvo. Med postopkom fermentacije nastanejo značilne sestavine.

Najpomembnejša med njimi je monakolin K. Osnova za izdelek BIO Rdeči riž VITALS je ekološko pridelan riž, ki ni bil obdelan s pesticidi in pri njem ni bil uporabljen genski inženiring.

 

Kakovost

Na trgu so velike razlike v kakovosti prehranskih dopolnil z rdečim rižem. V nekaterih izdelkih iz rdečega riža se lahko vsebnost monakolina K razlikuje od serije do serije. Zaradi tega (pa tudi zaradi morebitne prisotnosti citrinina, nezaželenega stranskega proizvoda, ki lahko nastane med postopkom fermentacije) je pomembno izbrati prehransko dopolnilo, za katerega je zagotovljena visoka kakovost. 

Vsaka serija BIO Rdečega riža VITALS je analizirana v neodvisnem laboratoriju, med drugim za vsebnost monakolina K in citrinina.

 

Organski (BIO)

VITALS za aktivne sestavine ekoloških prehranskih dopolnil zagotavlja, da so naravnega izvora in niso sintetično proizvedene. Poleg tega pri proizvodnji čim bolj upoštevajo ljudi, živali in okolje. To je opredeljeno v številnih predpisih. Med drugim ne uporabljajo kemičnih pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov. Nizozemski inštitut Skal Biocontrole preverja, ali so predpisi izpolnjeni in ali se izdelek lahko imenuje ekološki. Ekološke proizvode je mogoče prepoznati po oznaki NL-BIO-01 in evropskem ekološkem pečatu. V Sloveniji nadzor nad Bioma d.o.o. vrši SI-EKO-001.


Vsaka serija BIO riž VITALS je analizirana v neodvisnem laboratoriju.          Rdeči riž proti holesterolu.          Zdravo življenje brez holesterola.

Podobni izdelki

Pegasti badelj-PS VITALS, 60 kapsul

Pegasti badelj-PS VITALS, 60 kapsul

IZBOLJŠANA BIOLOŠKA RAZPOLOŽLJIVOST S TEHNOLOGIJO FITOSOMOV®Vsebuje Siliphos®, kombinacijo izvlečka ..

34,95€ Brez DDV: 31,92€