Pegasti badelj-PS VITALS, 60 kapsul

  • Šifra: V3907
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 34,95€

  • Brez DDV: 31,92€

IZBOLJŠANA BIOLOŠKA RAZPOLOŽLJIVOST S TEHNOLOGIJO FITOSOMOV®

Vsebuje Siliphos®, kombinacijo izvlečka pegastega badlja in fosfatidilholin.

10-krat večja biološka razpoložljivost zaradi tehnologije fitosomov®.

Standardizirano na 60mg silibina na kapsulo.

Podpira delovanje jeter in presnovo sladkorja.

 

Pegasti badelj ali Marijin osat (Silybum marianum) je zelišče, ki ima zelo dober sloves, zlasti za podporo delovanja jeter in presnove sladkorja.* Ime "Marijin osat" izhaja iz legende, da bele lise na listih izvirajo iz mleka Device Marije. 

 

Pri prehranskih dopolnilih s pegastim badljem se za ekstrakcijo običajno uporabljajo semena (plodovi). Črni perikarp vsebuje flavonolignane (vključno s silimarinom, katerega glavna sestavina je silibin), flavonoide in fenolne derivate. Glavna aktivna sestavina je silabin. 

Izvleček pegastega badlja in fosfatidilholin

Navodilo za uporabo: 2 do 3 kapsule na dan z vodo ob obroku.

Sestavine: emulgator (sončnični lecitin), izvleček pegastega badlja (Silybum marianum, plod), vegetarijanska kapsula (pululan, iz fermentiranega škroba manioke), riževe vlaknine. 

Silifos®   Phytosome®

Silifos® je kombinacija izvlečka pegastega badlja s fosfolipidi iz lecitina, izdelana s tehnologijo Phytosome®. Siliphos® in Phytosome® sta registrirani blagovni znamki podjetja Indena SpA, Italija.Opozorila:


Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom

Pegasti badelj PS VITALS vsebuje aktivne sestavine blagovne znamke Siliphos®, izvleček pegastega badlja, standardiziran na silibin, katerega biološka uporabnost je močno izboljšana s kombinacijo s fosfatidilholinom (tehnologija Phytosome®).

 

Izvleček pegastega badlja (silibin) podpira delovanje jeter na dva načina. Podpira ohranjanje strukture zunanje celične membrane jetrnih celic in preprečuje prodiranje neželenih snovi v notranjost celic. Poleg tega z vplivom na določene encime prispeva k regenerativni sposobnosti in nastajanju novih jetrnih celic.*

 

Poleg tega lahko pegasti badelj s podporo presnovi sladkorja prispeva k vzdrževanju normalne in stabilne ravni sladkorja v krvi.*

 

Izboljšana biološka uporabnost s tehnologijo Fitosom®

Z uporabo patentirane tehnologije Phytosome®, italijanskega proizvajalca Indena, se je biološka uporabnost Pegastega badlja PS VITALS znatno izboljšala. 

 

Izraz fitosom je sestavljen iz grških besed phuton (rastlina) in soma (telo, delček). 

V patentiranem proizvodnem postopku se zmanjša naravno zlepljanje nekaterih težko vsrkavljivih fitonutrientov (na primer tistih iz pegastega badlja), ki se pomešajo s fosfolipidi (fosfatidilholinom) iz sončničnega lecitina. Aktivne snovi niso enkapsulirane (kot v liposomih), temveč nastane homogena mešanica majhnih delcev, ki se zlahka absorbirajo. 

 

Aktivne snovi v pegastem badlju so lipofilne (flavonolignani) in hidrofilne (derivati fenola, flavonoidi). Fosfolipidi pa so na eni strani lipofilni, na drugi pa hidrofilni. Zato se fitonutrienti običajno vežejo na fosfolipide in tvorijo tako imenovane fitosome. Na ta način se še posebej dobro absorbirajo.

Navsezadnje so celične membrane (kot so membrane črevesnih celic) same sestavljene iz fosfolipidnega dvosloja, zato se aktivne snovi lahko dobro absorbirajo (slika 1). Študije so pokazale, da je z uporabo te fitosomske tehnologije biološka uporabnost silibina Siliphos® iz Pegastega badlja PS VITALS, 10-krat večja v primerjavi z običajnim izvlečkom pegastega badlja.


Nastanek in absorbcija fitosomov


NASTANEK IN ABSORBCIJA FITOSOMOV

1. Nekateri fitonutrienti imajo naravno težnjo po tem,da se zlepijo skupaj.

2. Posebni, patentirani proizvodni postopki zagotavljajo, da se fitonutrienti samo

malo zlepijo skupaj. Ti delci se zaradi naravne privlačnosti prilepijo na dodane fosfolipide iz dodanega lecitina in tvorijo homogeno zmes.

3. Takšni delci, v obliki tako imenovanega fitosoma®, zlahka prodrejo skozi celično membrano črevesnih celic, ker so sestavljeni iz fosfolipidnega dvosloja.

4. Ko aktivna snov prodre skozi črevesno steno, se absorbira v krvni obtok.Razlika med liposomsko in fitosomsko tehnologijo 

V liposomu je učinkovina v sredini kroglice z dvojno plastjo fosfolipidov. Pri tehnologiji Fitosom® gre za resnično homogeno zmes, aktivna sestavina pa ni enkapsulirana. Zato je potrebnih veliko manj fosfolipidov kot pri liposomih.

 

O podjetju Indena

Indena je italijanski proizvajalec s poslovalnicami po vsem svetu in strokovnjak na področju fitonutrientov. Z veliko raziskavami in tehnološkim razvojem zagotavljajo visokokakovostne izdelke z dobro osnovo in odlično absorpcijo.


Pegasti badelj ščiti vaša jetra          Podpira presnovo sladkorja          Pegasti badelj-PS Vitals, najboljši na trgu

 

(Začasno) dovoljene zdravstvene trditve:*

Pozitivno vpliva na delovanje jeter.

Podpira presnovo sladkorja.

* = zdravstvene trditve, ki jih mora odobriti Evropska komisija.


Podobni izdelki

Stabilizirani kisik O4 Globalis, 60ml

Stabilizirani kisik O4 Globalis, 60ml

Brez kisika ni življenja. To vsi dobro vemo saj se je življenje na zemlji pojavilo šele takrat, ko j..

45,90€ Brez DDV: 37,62€

Klorela Bio alge Chlorella 400mg Globalis, 680 tablet

Klorela Bio alge Chlorella 400mg Globalis, 680 tablet

Bio alge klorela uspevajo v čisti izvirski vodi, z veliko sončne svetlobe. Zaradi sodobne metode suš..

49,90€ Brez DDV: 45,57€

Čaga Bearmedicine prah 72g

Čaga Bearmedicine prah 72g

Čaga ni ne rastlina, ne žival, temveč gliva, ki raste od znotraj navzven v približno vsakem tisočem ..

69,90€ Brez DDV: 63,84€

Bio Rdeči kvasni riž VITALS, 120 kapsul

Bio Rdeči kvasni riž VITALS, 120 kapsul

2,5mg monakolina k na kapsulo.Na osnovi ekološko pridelanega riža. Podjetje Vitals ima že vrsto..

22,95€ Brez DDV: 20,96€