Bio Proteini iz sirotke VITALS, 300g

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V3709
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 28,95€

  • Brez DDV: 26,44€

BIO PROTEINI IZ SIROTKE VITALS

Visokokakovostne beljakovine iz ekološkega mleka.

Izredno obsežen aminokislinski profil.

Brez dodanih sladkorjev.

Brez sintetičnih dišav, barvil in okusov.

Ekološko pridelani, s spoštljivostjo do ljudi, živali in okolja.


Različne prehranske smernice danes poudarjajo, da je potrebno paziti na dovolj velik vnos beljakovin in zmanjšati količino ogljikovih hidratov. Bio proteini iz sirotke VITALS popolnoma ustrezajo tem priporočilom. Vsebujejo visokokakovostne beljakovine iz ekološkega kravjega mleka in se lahko uporabljajo kot dnevno prehransko dopolnilo.


Navodilo za uporabo: 2 merilni žlici (20 g) na dan, npr. zmešajte s (približno 250 ml) ekološkega mleka. Najbolje je uporabiti "shaker" (mešalnik), da vse dobro premešate. Po vadbi: za najboljše rezultate uporabite v pol ure. Priložena je merilna žlica 25 ml (= približno 10 gramov).

Sestavine: koncentrat sirotkinih beljakovin* (iz kravjega mleka), emulgator (sončnični lecitin*).

* iz nadzorovane ekološke pridelave

Bio proteini iz sirotke so bogati z beljakovinami, ki prispevajo k povečanju in vzdrževanju mišične mase. Beljakovine prispevajo tudi k ohranjanju zdravih kosti.    


Distributerja nadzira: SI-EKO-001

NL-BIO-01

Kmetijstvo EU.Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 

Kaj so sirotkine beljakovine?

Sirotka se pridobiva iz mleka. Nastane med proizvodnjo sira, potem ko se mleku doda sirilo. Sirilo je encimski kompleks, ki naredi mleko čvrstejše. Ta, tako imenovana skuta, se nato uporabi kot osnova za izdelavo sira. Tekočina, ki ostane iz prvotnega mleka, se imenuje sirotka.

Sirotka je naravno bogata z beljakovinami, ki se enostavno absorbirajo, in je dober vir kalcija. Vsebuje malo kazeina (vrsta beljakovine v mleku), ki se sicer nahaja predvsem v skuti.


Sirotka vsebuje visokokakovostno beljakovino, ki ima zelo bogat aminokislinski profil, vključno z zadostno količino vseh, za človeka, nujno potrebnih aminokislin, ki jih telo ne more proizvesti samo, zato jih je treba zaužiti s hrano.

Poleg tega so sirotkine beljakovine bogate s tako imenovanimi aminokislinami z razvejano verigo ali krajše BCAA (L-izolevcin, L-levcin, L-valin).

To je koristno, saj človeško telo te "razvejane" aminokisline iz beljakovin uporablja predvsem za rast, regeneracijo in vzdrževanje mišične mase.


Pomen beljakovin

Prehranske beljakovine (in beljakovine, ki jih telo proizvaja samo) imajo številne funkcije. Beljakovine imajo med drugim pomembno vlogo pri nastajanju mišičnega tkiva. Mišice v telesu nastajajo iz (esencialnih) aminokislin, pod vplivom hormonov in posebnih signalnih snovi. 

 

Za ohranjanje zdrave mišične mase je pomembno, da se tvori dovolj novega mišičnega tkiva. Čim starejši so ljudje, tem težje je to doseči. Za spodbujanje telesa k tvorbi mišičnega je tkiva potrebnih več beljakovin kot v mlajših letih.

Poleg ustreznega vnosa beljakovin je seveda zelo pomembna tudi zadostna telesna aktivnost. Optimalna rast mišic poteka le, če se mišice uporabljajo. 


Uživanje beljakovin spodbuja tudi nastajanje IGF-1 (inzulinu podobnega rastnega faktorja 1), endogene snovi, ki ima (med drugim) pomembno vlogo pri povečevanju kostne gostote. Tako zadosten vnos beljakovin prispeva k ohranjanju močnih kosti.


Komu so namenjeni Bio proteini iz sirotke VITALS?

Bio sirotkine beljakovine so primerne za vsakodnevno uživanje za vse, ki želijo svojo prehrano obogatiti z dodatnimi beljakovinami; starejši ljudje, športniki, ljudje na shujševalni dieti in ljudje, ki se zaradi svojega dela veliko gibljejo.

Bio proteini iz sirotke VITALS imajo prijeten okus in so brez dodanih sladkorjev ter sintetičnih arom, barvil in okusov (vključno s sladili, kot sta aspartam ali acesulfam-K, ki ju pogosto najdemo v beljakovinskih praških).

Ekološke sirotkine beljakovine lahko zaužijete z ekološkim mlekom, jih dodate smoothiju ali zajtrku (npr. ovsenim kosmičem ali skuti). Če izdelek zaužijete z mlekom, je priporočljivo uporabiti »šejker«, da se prašek dobro premeša. Če izdelek uporabljate za hitro regeneracijo mišic po telesnem naporu, morate beljakovinski prašek za optimalen učinek zaužiti v pol ure po telesnem naporu.


Organski (BIO)

VITALS za aktivne sestavine ekoloških prehranskih dopolnil zagotavlja, da so naravnega izvora in niso sintetično proizvedene. Poleg tega pri proizvodnji čim bolj upoštevajo ljudi, živali in okolje. To je opredeljeno v številnih predpisih. Med drugim ne uporabljajo kemičnih pesticidov, umetnih gnojil ali gensko spremenjenih organizmov. Nizozemski inštitut Skal Biocontrole preverja, ali so predpisi izpolnjeni in ali se izdelek lahko imenuje ekološki. Ekološke proizvode je mogoče prepoznati po oznaki NL-BIO-01 in evropskem ekološkem pečatu. V Sloveniji nadzor nad Bioma d.o.o. vrši SI-EKO-001.


Poleg vnosa beljakovin/proteinov je potrebna zadostna vadba          Za tvorbo mišičnega tkiva je v zrelejših letih potrebnih več beljakovin          Sirotkine beljakovine za mišice


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

Bio proteini iz sirotke so bogati z beljakovinami, ki prispevajo k povečanju in vzdrževanju mišične mase.

Beljakovine prispevajo tudi k ohranjanju zdravih kosti. 

Kalcij prispeva k:

- normalnemu strjevanju krvi

- sproščanju energije pri presnovi

- delovanju mišic

- normalnemu prenosu živčnih impulzov

- normalnemu delovanju prebavnih encimov

Kalcij ima vlogo pri delitvi in specializaciji celic.

Kalcij je potreben za ohranjanje zdravih kosti in zob.

Podobni izdelki

N-acetil-L-cistein (NAC) 600mg VITALS, 60 kapsul

N-acetil-L-cistein (NAC) 600mg VITALS, 60 kapsul

Acetilirana oblika L-cisteina.Stabilna oblika.V rastlinski kapsuli. Naravna polnila.Navodilo za..

31,95€ Brez DDV: 29,18€

Multivitamini in minerali za športnike VITALS, 90 tablet

Multivitamini in minerali za športnike VITALS, 90 tablet

TESTRIANI NA DOPINGPRIMERNI ZA VRHUNSKE ŠPORTNIKE- Enaka formula kot v tabletah Multivitamini in min..

57,95€ Brez DDV: 52,92€

L-Triptofan 400mg Vitals, 60 kapsul

L-Triptofan 400mg Vitals, 60 kapsul

Vsebuje esencialne aminokisline.Naravna polnila v rastlinski kapsuli.V naravi se pojavlja približno ..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

L-Glutamin 1000mg VITALS, 60 kapsul

L-Glutamin 1000mg VITALS, 60 kapsul

Najpogostejša pogojno esencialna aminokislina v krvi in mišičnih celicah.Izdelek je brez dodatkov.Op..

22,95€ Brez DDV: 20,96€

Oznake: Mišice, kosti, zobje, sirotka, dieta