Multivitamini in minerali za športnike VITALS, 90 tablet

  • Šifra: V3938
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 57,95€

  • Brez DDV: 52,92€

TESTRIANI NA DOPING

PRIMERNI ZA VRHUNSKE ŠPORTNIKE


- Enaka formula kot v tabletah Multivitamini in minerali, vendar ima vsaka serija Multivitaminov in mineralov za športnike certifikat NZVT.

- 25 µg vitamina D3 iz rastlinskega vira (vitamin D3V®).

- 37,5 µg vitamina K1 in 75 µg vitamina K2 v stabilni obliki (K2Vital® Delta).

- kalcij in magnezij iz naravnih virov (Aquamin®).


Multivitamini in minerali za (vrhunske) športnike so primerni za vsakogar, ki se resno ukvarja s športom. 


Za športnike je zelo pomembno, da vedo, kaj uživajo. Katere sestavine so v hrani, kakšne so hranilne vrednosti, pa tudi kakšna je sestava in kakovost prehranskih dopolnil, ki jih jemljejo. 

Prav tako je zanje zelo pomembno, da vedo česa ne smejo zaužiti. 


Vitals med svojimi izdelki ponuja prehranska dopolnila, ki so testirana na doping. Vsaka serija Multivitaminov in mineralov je testirana na odsotnost snovi, povezanih z dopingom. To se izvaja v skladu s sistemom NZVT (NZVT je nizozemski sistem, v katerem so prehranska dopolnila nadzorovana, da se zmanjša tveganje pozitivnega dopinškega testa. NZVT testirani izdelki ne vsebujejo nobenih dopinških substanc)*.

*Več o sistemu NZVT preberite pod "Dodaten opis".


Navodilo za uporabo: ena tableta na dan z vodo ob obroku. Zadostuje za tri mesece.


Sestavine: kalcijev karbonat iz rdečih alg (Aquamin®), magnezijev hidroksid iz morske vode, minerali (železo, cink, selen, magnezij, molibden, mangan, baker, jod), vitamini (C, E, niacin, pantotenska kislina, D3, K2,natrijev riboflavin-5'-fosfat, tiamin, piridoksal-5'-fosfat, A, K1, folna kislina, biotin, B12), holin bitartrat, Q10, sredstvi proti sprijemanju (silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin), kompleks bioflavonoidov citrusov, zmes tokoferolov, lutein, mezozeaksantin, sredstva za glaziranje (hidroksipropilmetilceluloza, glicerol, hidroksipropilceluloza), alga Dunaliella salina, zeaksantin. 


Quatrefolic® je patentiran izdelek in registrirana blagovna znamka družbe Gnosis.VitaCholine® je registrirana blagovna znamka podjetja Balchem Corporation.Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd.K2Vital® Delta je registrirana blagovna znamka podjetja Kappa Bioscience.Aquamin® je registrirana blagovna znamka podjetja Marigot Ltd.Ferrochel® in TRAACS® ("The Real Amino Acid Chelate System") sta registrirani blagovni znamki podjetja Albion Minerals.
Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.


Multivitamini in minerali za športnike Vitals imajo enako sestavo kot tablete Multivitamini in minerali, ki so Vitalsovi najbolj priljubljen izdelek. Razlika je le v imenu in v tem, da je vsaka serija Multivitaminov in mineralov za športnike Vitals testirana na prisotnost dopinga in certificirana po sistemu NZVT (NZVT je nizozemski sistem, v katerem so prehranska dopolnila nadzorovana, da se zmanjša tveganje pozitivnega dopinškega testa. NZVT testirani izdelki ne vsebujejo nobenih dopinških substanc).


Multivitamini in minerali za športnike Vitals so v obliki tablet, ki jih zaužijete enkrat na dan. Primerni so za odrasle, stare 18 let in več. To so skrbno oblikovani multivitamini, ki vsebujejo esencialne vitamine, minerale in posebne dodatke, idealni za dopolnitev dnevne prehrane športnikov. 

Pri izdelavi fomule je ekipa strokovnjakov, ki je za to zadolžena, izbrala sestavine in spojine, ki se enostavno absorbirajo, so v pravih razmerjih in v optimalnih odmerkih. Prav zato so Multivitamini in minerali za športnike Vitals v primerjavi z drugimi podobnimi izdelki dosegli zelo visok rezultat. 


* Nizozemski varnostni sistem za vrhunske športnike (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport ali NZVT) je sodelovanje med Agencijo za doping, NOC*NSF (nacionalno športno zvezo Nizozemske) in trgovinsko organizacijo Natural and Health Products of the Netherlands (Natuur- en gezondheidsproducten Nederland). Ta sistem daje največje možno zagotovilo, da certificirana prehranska dopolnila ne vsebujejo doping snovi. V podatkovni zbirki NZVT lahko preverite, ali je bil izdelek testiran, tako da pogledate številko serije in datum uporabnosti (MHD). Vsi izdelki niso testirani v vsaki seriji. Izdelki, ki so testirani v vsaki seriji, so v zbirki podatkov označeni s simbolom neskončnosti. Za več informacij obiščite https://www.dopingautoriteit.nl/nzvt. 


Vas zanima izdelek Vitals za katerega ni testirana vsaka serija? Pišite nam na info@bioma.si. 


Zakaj je sestava Multivitaminov in mineralov za športnike Vitals dobra za športnike?

Sestava temelji na najnovejših znanstvenih dognanjih, prilagojenih trenutnim podatkom o prehranskem stanju odraslih na Nizozemskem in optimalnih ravneh vnosa posameznih hranil. Gre za celovito prehransko dopolnilo z visokimi a odgovornimi odmerki. Naslednje sestavine so za športnike še posebej zanimive:


1. Relativno visoki odmerki kalcija (150 mg) in magnezija (100 mg) - idealno za športnike

Vsebuje relativno visoke odmerke kalcija (150 mg) in magnezija (100 mg). Kalcij in magnezij imata vlogo pri delovanju nekaterih encimov, ki sodelujejo pri presnovi energije, in tako podpirata raven energije. Magnezij je na primer del kompleksa magnezij-ATP in je potreben za sproščanje energije iz ATP (nosilca energije v celicah). Vključen je v živčni prenos, ki je pomemben za normalno delovanje in krčenje mišic, vključno s srčno mišico. Kalcij in magnezij skrbita tudi za močne kosti. Magnezij lahko pomaga pri splošni utrujenosti ali bolečih mišicah ter prispeva k jasnemu razmišljanju in koncentraciji med duševnim naporom.


2. Vitamini skupine B v optimalni obliki in odmerkih

Multivitamini in minerali za športnike vsebujejo visoke in hkrati dobro preverjene odmerke vitaminov skupine B. Dnevne potrebe in povprečni vnos za odraslo osebo so bili skrbno preučeni. Pri tem so bili upoštevani ne le stopnja, do katere je telo sposobno presnavljati različne vitamine B, temveč tudi najnovejša znanstvena dognanja o odmerkih in varnih zgornjih mejah. Med drugim vsebuje biološko aktivne oblike vitaminov: B2 (riboflavin 5'-fosfat), B6 (piridoksal 5'-fosfat), B12 (metil- in adenozilkobalamin) in folno kislino (5-metiltetrahidrofolat glukozaminska sol). Raziskave kažejo, da so to oblike, ki so v telesu najbolj biorazpoložljive in jih telo najlažje uporabi. 


Vitamini skupine B so pomembni za športnike saj vitamini B1, B2, B3, B5, B6, B12 in biotin sodelujejo pri presnovi energije in tako podpirajo njeno raven. Vitamini B2, B3, B5, B6, B12 in folati lahko pomagajo pri utrujenosti. Vitamin B1 je dober za srce. Vitamini B6, B12 in folati so pomembni za pravilno delovanje imunskega sistema. Vitamini B1, B3, B6, B12, biotin in folati podpirajo sposobnost koncentracije.


3. Visok odmerek vitamina D iz rastlinskega vira

Vsebujejo 25 µg vitamina D3 (holekalciferol). Ta oblika je veliko bolj učinkovita kot vitamin D2 (ergokalciferol). Poleg tega je D3 rastlinski vitamin (vitamin D3V®) pridobljen iz alg in ne iz maščobe ovčje volne (kot pri večini izdelkov z vitaminom D3).


Vitamin D ima v telesu številne funkcije; znanstveniki so odkrili receptorje za vitamin D v več kot 30 različnih vrstah tkiv in organov, vključno z imunskimi celicami, mišicami in kostmi. Za mišice to na primer pomeni, da spodbuja nastajanje beljakovin v mišicah, ki so pomembne za njihovo delovanje.


4. Vitamina K1 in K2

Multivitamini in minerali za športnike vsebujejo vitamin K1 in visok odmerek K2. Vitamin K1 se večinoma absorbira v jetrih in je odgovoren predvsem za aktivacijo faktorjev strjevanja krvi. Vitamin K2 pa ima večjo biološko razpoložljivost, je veliko bolj porazdeljen po telesnih tkivih in zato učinkoviteje aktivira druge, od vitamina K, odvisne encime, kot sta osteokalcin in MGP. Ti med drugim zagotavljajo, da se kalcij pravilno absorbira in konča na pravem mestu, torej v kosteh.


5. Železo (bisglicinat)

Železo prispeva k tvorbi hemoglobina v rdečih krvničkah. Zato ima pomembno vlogo pri prenosu kisika v telesu. Poleg tega sodeluje kot kofaktor pri prenosu elektronov v mitohondrijih, ki so bistveni za proizvodnjo celične energije v obliki ATP. Na ta način je železo pomembno za energijsko presnovo in vzdrževanje ravni energije. Zato lahko pomaga pri zmanjševanju utrujenosti, kar je za športnike zelo pomembno.


6. Edinstvenost: razmeroma visok odmerek holina

Multivitamini in minerali za športnike vsebujejo najmanj 85 mg holina, ki je kot sestavina fosfolipidov (fosfatidilholina in sfingomielina) pomembna sestavina celičnih membran.


7. Visok odmerek vitamina C

Vsebujeo visok odmerek (160 mg) vitamina C iz magnezijevega askorbata. Vitamin C prispeva k nemotenemu delovanju imunskega sistema in zagotavlja dobro odpornost. Pomaga tudi pri zmanjševanju utrujenosti in izboljšanju telesne pripravljenosti.


8. Z dodatkom Q10

Q10 je snov, ki jo telo proizvaja samo, vendar jo sprejema tudi s hrano. Nahaja se v mitohondrijih -  elektrarnah celic. V določenih okoliščinah lastna sinteza Q10 v telesu morda ne bo zadostovala za pokritje obstoječih potreb, zato ima pomembnejšo vlogo preskrba s hrano. Prav zaradi tega Q10 velja za (pol)nujno hranilo.


Podobni izdelki

Bio Proteini iz sirotke VITALS, 300g

Bio Proteini iz sirotke VITALS, 300g

BIO PROTEINI IZ SIROTKE VITALSVisokokakovostne beljakovine iz ekološkega mleka.Izredno obsežen amino..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

ELETE™ Športni minerali, 300 ml

ELETE™ Športni minerali, 300 ml

ELETE™ ŠPORTNI MINERALI, 300 mlZ NARAVNIMI ELEKTROLITI V STEKLENIČKI Z DOZIRNIM POKROVČKOMTESTR..

34,95€ Brez DDV: 31,92€

L-Triptofan 400mg Vitals, 60 kapsul

L-Triptofan 400mg Vitals, 60 kapsul

Vsebuje esencialne aminokisline.Naravna polnila v rastlinski kapsuli.V naravi se pojavlja približno ..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

L-Glutamin 1000mg VITALS, 60 kapsul

L-Glutamin 1000mg VITALS, 60 kapsul

Najpogostejša pogojno esencialna aminokislina v krvi in mišičnih celicah.Izdelek je brez dodatkov.Op..

22,95€ Brez DDV: 20,96€