Tolerase® G

Tolerase® G

Tolerase® G ali prolil-oligopeptidaza, je edini prehranski encim, za katerega je znanstveno dokazano, da pomaga razgraditi gluten v želodcu. Zaradi svojih edinstvenih lastnosti, na gluten občutljivim potrošnikom, ki se prehranjujejo brez glutena, daje več svobode, saj jim ni treba skrbeti, da bi jim po naključju zaužiti gluten povzročil težave.

 

Tolerase® G podpirajo regulativni organi v ZDA, Evropski uniji, Kanadi, Avstraliji in Novi Zelandiji. Zaščiten je kot intelektualna lastnina in edinstveno učinkovit encim za prebavo glutena v želodcu:

- stabilen in aktiven pri nizkem pH v želodcu,

- odporen na prebavo, kjer je vključen pepsin,

- znanstveno dokazano bolj učinkovit od vseh ostalih na trgu,

- mikrogranulirana oblika, idealna za pripravek v kapsuli ali tableti,

- proizvedeno v EU.

 

Tolerase® G je edini encim, za katerega je znanstveno dokazano, da učinkovito razgrajuje gluten - razgrajuje specifične imunogene dele v glutenu. V primerjavi z drugimi encimi, ki se uporabljajo v prehranskih dopolnilih, je veliko bolj učinkovit. 

 

Gluten, beljakovinski kompleks, ki ga najdemo npr. v pšenici, ječmenu in rži, daje kruhu in drugim žitnim izdelkom obliko, trdnost in teksturo. Gluten je težko prebavljiva beljakovina, saj vsebuje veliko aminokisline prolin. Človeško telo ne more učinkovito razgraditi beljakovin, bogatih s prolinom, zato so nekateri ljudje občutljivi na gluten v prehrani.

 

Ker je gluten prisoten v številnih različnih živilih, je upoštevanje brezglutenske diete težavno. Tudi pri brezglutenski dieti obstaja tveganje nenamernega vnosa glutena. Zato je bil razvit sistem Tolerase® G.


Prebavni encimi s Tolerase® G