Vitamin B6 20mg VITALS, 100 kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V3358
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 28,95€

  • Brez DDV: 26,44€

VITAMIN B6 20mg VITALS

PIRIDOKSAL-5'-FOSFAT, BIOLOŠKO AKTIVNA OBLIKA

Visok odmerek v čisti, biološko aktivni obliki.

Optimalna biološka razpoložljivost.

V rastlinski kapsuli.

Naravna polnila.


Vsi izdelkih VITALS z vitaminom B6, vsebujejo le biološko aktivno obliko vitamina B6 - piridoksal-5'-fosfat (P5P), in ne piridoksin-HCL, ki se mora v telesu še pretvoriti. 


Vitamin B6 človek potrebuje za normalno presnovo beljakovin, normalno delovanje živčevja, dobro kri in še bi lahko naštevali. V kri se absorbira v tankem črevesu, zato je pomembno v kakšni obliki ga zaužijemo. Večina vitamna B6 je shranjenega v mišicah, v telo pa se sprošča med stradanjem (ne med pomnjkanjem), ko se zaloge mišičnega glikogena izčrpajo.


Navodilo za uporabo: 1 kapsula na dan z vodo. To prehransko dopolnilo ni primerno za otroke in mladostnike do 18. leta starosti (pravno obvestilo za izdelke z več kot 7 mg vitamina B6 na dnevni odmerek).

Sestavine: koncentrat riža (Oryza sativa), vegetarijanska kapsula (Pululan iz fermentiranega škroba manioke), piridoksal-5'-fosfat.
Opozorila:

Prehransko  dopolnilo  ni  nadomestilo  za  uravnoteženo  in  raznovrstno prehrano  ter  zdrav  način življenja.  Priporočenega  dnevnega  odmerka  se  ne sme prekoračiti.  Ne  kupujte  v primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom!  Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

  

Vitamin B6 v biološko aktivni obliki, imenovan, piridoksal-5'-fosfat, sodeluje kot kofaktor v več kot 140 encimskih reakcijah v telesu in ima zato različne fiziološke funkcije.


Za presnovo skoraj vseh aminokislin je na primer potreben eden ali več encimov, ki so odvisni od piridoksal-5'-fosfata.

Encimi, odvisni od P5P, imajo vlogo tudi pri presnovi glikogena. Tako vitamin B6 prispeva k dobri oskrbi z energijo in lahko pomaga pri utrujenosti.

 

Piridoksal-5'-fosfat sodeluje tudi pri proizvodnji hemskih spojin in hemoglobina ter pomaga pri vezavi in sproščanju kisika v rdečih krvničkah. Hemske spojine najdemo  v mitohondrijih, kar pojasnjuje prispevek piridoksal-5'-fosfata k ravni energije.

Ker se piridoksal-5'-fosfat absorbira tudi v možganih in ker encimi, odvisni od P5P, sodelujejo pri proizvodnji nevrotransmiterjev, prispeva k normalnemu delovanju možganov in živcev.


B6 za normalno delovanje možganov 

Vitamin B6 ima pomembno vlogo pri imunskem sistemu, saj je potreben kot koencim za proizvodnjo nekaterih imunoglobulinov (protiteles, ki se proizvajajo, da bi virusi ali bakterije postali neškodljivi) in citokinov (snovi, ki dajejo signale za aktiviranje ali zaviranje imunskega sistema). Prispeva k proizvodnji cisteina ter proizvodnji in razgradnji homocisteina. Vitamin B6 uravnava delovanje hormonov.

 

Zelo visoki odmerki vitamina B6 lahko občasno povzročijo mravljinčenje ali odrevenelost v rokah ali nogah. Zato je na Nizozemskem za vitaminske dodatke določena najvišja varna zgornja meja 21mg na dan za odrasle.

Trenutno raziskujejo, ali se občasni neželeni učinki pojavljajo samo pri vitaminu B6 v obliki piridoksin HCl ali mogoče tudi v manjši meri pri piridoksal 5'-fosfatu.

Obstajajo dokazi, da je v velikih odmerkih za živčne celice strupen le piridoksin, ne pa tudi P5P.

 

Vitamin B6 piridoksal-5'-fosfat 20mg VITALS zagotavlja visok odmerek v čisti, biološko aktivni obliki. Rastlinska kapsula je iz manioka, dodano je polnilo iz riža.

 

Priporočljivo je, da se vitamin B6 uporablja skupaj z B kompleksom ali multivitamini saj vitamini skupine B zelo dobro delujejo skupaj.


B6 ima vlogo pri uravnavanju hormonov          Vitamin B6 pomaga pri utrujenosti          B6 za normalno delovanje živčevja


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE


Vitamin B6:

- ima vlogo pri sintezi cisteina,

- prispeva k sproščanju energije pri presnovi,

- prispeva k delovanju živčnega sistema,

- prispeva k presnovi homocisteina,

- ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena,

- prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,

- ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk,

- ima vlogo pri delovanju imunskega sistema,

- prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,

- ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov.

Podobni izdelki

Vitamin C 1000mg VITALS, 100 tablet

Vitamin C 1000mg VITALS, 100 tablet

Vitamin C 1000 VITALS vsebuje velik odmerek askorbinske kisline v obliki tablet. Obogaten je z biofl..

21,95€ Brez DDV: 20,05€

Vitamin B12 2000µg VITALS, 100 žvečljivih tablet

Vitamin B12 2000µg VITALS, 100 žvečljivih tablet

Prednost vitamina B12 2000 VITALS sta biološko aktivni obliki metilkobalamina in adenozilkobalamina ..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

B kompleks Aktivni VITALS, 100 kapsul

B kompleks Aktivni VITALS, 100 kapsul

Vitamin B kompleks Aktivni VITALS vsebuje biološko aktivne oblike vitamina B2, B6, B12 in folat. Bio..

40,95€ Brez DDV: 37,40€

Vitamin E-8, 60 mehkih kapsul

Vitamin E-8, 60 mehkih kapsul

EDINSTVEN KOMPLEKS Z VSEMI 8 TOKOFEROLI IN TOKOTRIENOLIVsebuje vseh osem oblik vitamina E.Je edinstv..

45,95€ Brez DDV: 41,96€