Vitamin E-8, 60 mehkih kapsul

  • Proizvajalec: Vitals
  • Šifra: V3372
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 45,95€

  • Brez DDV: 41,96€

EDINSTVEN KOMPLEKS Z VSEMI 8 TOKOFEROLI IN TOKOTRIENOLI

Vsebuje vseh osem oblik vitamina E.

Je edinstven, popoln kompleks.

Vsebuje le najboljše naravne oblike (brez sintetičnega vitamina E).

Z velikim odmerkom gama-tokoferola (55mg) in tokotrienolov (od 40 do 50mg).


Navodilo za uporabo: 1 mehka kapsula na dan z vodo ob (mastnem) obroku. 

Sestavine: naravna zmes tokotrienolov tokoferola, naravna zmes tokoferolov, goveja želatina (mehka kapsula), naravni D-alfa-tokoferol, prečiščena voda, sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol).
Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom.

Vitamin E-8 VITALS je edinstven po vrsti in, kot pove že ime, vsebuje vseh 8 oblik vitamina E (tokoferole in tokotrienole). 

Je popoln, uravnotežen kompleks vitamina E vrhunske kakovosti, za katerega so izbrane surovine, ki se odlično absorbirajo in zagotavljajo izpolnjevanje najvišjih standardov čistosti.

 

Tokoferoli in tokotrienoli

Vitamin E je esencialno, v maščobi topno hranilo, sestavljeno iz družine štirih tokoferolov (alfa, beta, gama, delta) in štirih tokotrienolov (alfa, beta, gama, delta). Tokotrienoli se od tokoferolov razlikujejo po tem, da imajo nenasičene stranske verige s tremi dvojnimi vezmi. Tokoferoli imajo nasičene stranske verige brez dvojnih vezi. 

 

Vitamin E je v hrani v vseh teh osmih oblikah. V prehranskih dopolnilih pa se običajno uporablja le alfa-tokoferol. 

Vse več je dokazov, da imajo tudi druge oblike vitamina E (npr. gama-tokoferol in tokotrienoli) pomembno vlogo pri ohranjanju dobrega zdravja in imajo medsebojno sinergijski učinek. Ta edinstveni kompleks vitamina E je bil zato razvit na podlagi najnovejših znanstvenih spoznanj.

 

Naravni in sintetični vitamin E

Sintetične oblike vitamina E (vključno z dl-alfa-tokoferolom ali all-rac-alfa-tokoferolom) se včasih uporabljajo tudi v prehranskih dopolnilih, vendar so manj učinkovite kot naravne oblike. Zato je pomembno, da izberete prehransko dopolnilo, ki vsebuje samo naravne oblike vitamina E, prepoznavne po predponi "d-" (kot v d-alfa-tokoferol) ali "RRR-" (kot v RRR-alfa-tokoferol). 

Vitamin E-8 VITALS vsebuje samo naravne oblike vitamina E.

 

Zakaj vitamin E?

Glavna funkcija vitamina E v telesu je zaščita celic in tkiv pred oksidativnimi poškodbami. Dandanes smo ljudje izpostavljeni številnim nezaželenim zunanjim vplivom (npr. prekomernemu UV-sevanju sončne svetlobe in onesnaženosti okolja). Zato celični imunski sistem potrebuje nekaj podpore. Vitamin E z odstranjevanjem prostih radikalov pomaga ohranjati zdrave celice in tkiva.


Vitamin E ščiti pred oksidativnim stresom          Upočasnitev staranja in dobro zdravje          Vitamin E - vitamin lepote


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.

Podobni izdelki

Vitamin D3 1000 IU VITALS, 100 kapsul

Vitamin D3 1000 IU VITALS, 100 kapsul

V ortomolekularnem svetu je pomen velikih odmerkov vitamina D že dolgo znan. Vendar pa je v zadnjih ..

22,95€ Brez DDV: 20,96€

Vitamin K2 90µg VITALS, 60 kapsul

Vitamin K2 90µg VITALS, 60 kapsul

Vitamin K2 90µg VITALS, MENAKINON-7K2 v najboljši obliki menakinona-7 (MK-7).Vsebuje K2Vital®Delta, ..

26,95€ Brez DDV: 24,61€

Vitamin B6 20mg VITALS, 100 kapsul

Vitamin B6 20mg VITALS, 100 kapsul

VITAMIN B6 20mg VITALSPIRIDOKSAL-5'-FOSFAT, BIOLOŠKO AKTIVNA OBLIKAVisok odmerek v čisti, biološko a..

28,95€ Brez DDV: 26,44€