Multivitamini in minerali za nosečnice VITALS, 60 kapsul

  • Šifra: V3181
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 30,95€

  • Brez DDV: 28,26€

POSEBEJ OBLIKOVANI MULTIVITAMINI ZA NOSEČNOST IN DOJENJE


V vegetarijanski kapsuli.

Naravna polnila.

Priporočen dnevni odmerek se lahko razporedi na cel dan. 

Vsebuje betakaroten in varen odmerek vitamina A.

Optimalen odmerek vitaminov B, vključno z B2, B6, B12 in folno kislino (Quatrefolic®) v biološko aktivni obliki.

Visok odmerek vitamina D3 (vitamin D3V®) in K2 v stabilni obliki (K2Vital® Delta).


Multivitamini in minerali za nosečnice in doječe mamice VITALS so bili razvite za ženske, ki imajo raje kapsule kot tablete. Izdelani so na podlagi najnovejših znanstvenih spoznanj, prilagojeni trenutnim podatkom o stanju prehranjenosti v Zahodni Evropi in optimalnih ravneh uživanja posameznih hranil.


Multivitamini za nosečnice in doječe mamice z optimalnimi odmerki vitaminov B          Veganski multivitamini in minerali za nosečnice in doječe mamice s preverjenimi in dokazano učinkovitimi sestavinami


Navodilo za uporabo: 2 kapsuli na dan ob obroku z vodo. Zadostuje za en mesec.

Sestavine: minerali (kalcij, magnezij, železo, cink, selen, molibden, mangan, baker, jod), riževa moka (Oryza sativa), holin bitartrat, rastlinska kapsula (pululan, iz fermentiranega škroba manioka), vitamini (C, E, niacin, pantotenska kislina, D3, B2 (natrijev riboflavin-5'-fosfat), B6 (kot piridoksal-5'-fosfat), tiamin, K2, A, folna kislina (kot (6S)-5-metiltetrahidrofolna kislina, sol glukozamina, Quatrefolic®), K1, biotin, B12), sredstvo proti sprijemanju (kalcijeve soli maščobnih kislin), kompleks bioflavonoidov citrusov, alga Dunaliella salina. 
             VitaCholine®   Aquamin®   Ferrochel®   TRAACS®


Quatrefolic® je patentiran izdelek in registrirana blagovna znamka družbe Gnosis.

VitaCholine® je registrirana blagovna znamka podjetja Balchem Corporation.

Vitamin D3V® je registrirana blagovna znamka podjetja ProTecNutra Ltd.

K2Vital® Delta je registrirana blagovna znamka podjetja Kappa Bioscience.

Aquamin® je registrirana blagovna znamka podjetja Marigot Ltd.

Ferrochel® in TRAACS® ("The Real Amino Acid Chelate System") sta registrirani blagovni znamki podjetja Albion Minerals.


Opozorila:

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne kupujte v primeru poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. 

Vitamin A ne sme manjkati v multivitaminskem pripravku za nosečnice in doječe mamice

Številne nosečnice so opozorjene na nevarnosti, ki jih prinaša uživanje prevelikih količin vitamina A. Med nosečnostjo in dojenjem je potreba po vitaminu A večja, zato je pomembno, da dnevno zaužijemo zadostno količino vitamina A.


Multivitamini in minerali za nosečnice VITALS tako vsebujejo 3mg naravnega betakarotena (provitamina A) in 150μg vitamina A. To je zaželen in zelo varen odmerek vitamina A. Telo ne bo pretvorilo več betakarotena v vitamin A, kot ga potrebuje, in to ne bo povzročilo prevelikih količin vitamina A. 


Vitamin A za ohranjanje zdravega vida, kože in sluznic          Vitamin A poskrbi za specializacijo celic


Optimalen odmerek folne kisline za pokrivanje povečanih potreb med nosečnostjo ter vitamini skupine B

Znano je, da je folna kislina zelo pomembna pred in med nosečnostjo. Multivitamini in minerali za nosečnice VITALS vsebujejo vrhunsko, biološko aktivno obliko folne kisline kot 5-MTHF* (oz. folata), ki je vezana na glukozaminsko sol (Quatrefolic®). Formula vsebuje 400μg 5-metiltetrahidrofolata na dnevni odmerek - dve kapsuli.


*Folna kislina kot 5-MTHF

Folna kislina (pteroilmonoglutaminska kislina), ki se zaradi stabilnosti večinoma uporablja v prehranskih dopolnilih, je sintetična oblika, ki se v naravi ne pojavlja. V hrani se pojavlja kot folat. Folno kislino iz prehranskih dopolnil mora telo pretvoriti v tetrahidrofolat in nato v 5-metiltetrahidrofolat (5-MTHF). Študije kažejo, da je ta zapleten proces pretvorbe pri precejšnji skupini ljudi daleč od optimalnega. Prehranska dopolnila, ki vsebujejo 5-MTHF, pa telesu omogočajo optimalno pretvorbo. Multivitamini in minerali za nosečnice VITALS vsebujejo boljšo obliko 5-MTHF, vezano na glukozaminsko sol (blagovne znamke Quatrefolic®). Ta vezava z glukozaminsko soljo (iz rastlinskih virov) omogoča, da biološko aktivna oblika ostane stabilna in zagotavlja optimalno absorpcijo. Dokazano je, da ima Quatrefolic® večjo topnost v vodi, večjo stabilnost in izredno dobro biološko razpoložljivost. Poleg tega lahko 5-MTHF v nasprotju z "običajno" (sintetično) obliko folne kisline prehaja krvno-možgansko pregrado.

 

Vsebujejo tudi visok odmerek (30μg) vitamina B12 v biološko aktivni obliki metil- in adenozilkobalamina. Prednost teh oblik je, da se bolje absorbirajo in so v telesu na voljo dlje kot običajna sintetična oblika vitamina B12 v prehranskih dopolnilih (cianokobalamin). 

 

Poleg tega vsebujejo biološko aktivne oblike vitaminov B2 (riboflavin-5'-fosfat) in B6 (piridoksal-5'-fosfat). To so oblike, ki jih telo enostavno uporabi (brez pretvorbe) in raziskave kažejo, da imajo večjo biološko razpoložljivost.


Folna kislina (folat) za razvoj materinega tkiva med nosečnostjo          B6 in B12 za delovanje imunskega sistema, normalno psihološko delovanje, proti utrujenosti in izčrpanosti,...


Holin

Zelo pomembno hranilo med nosečnostjo je holin. V zadnjem času so bile opravljene zelo sveže študije, kar pomeni, da je o njem znanega vedno več. Formula vsebuje do 110mg holina v dnevnem odmerku - dveh kapsulah.

 

Vitamin D

Nosečnice ali doječe matere potrebujejo več vitamina D. Multivitamini in minerali za nosečnice VITALS zato vsebujejo visok odmerek (25μg) vitamina D3, ki je rastlinskega izvora, zato je primeren tudi za vegane.


Železo

Ženske na splošno potrebujejo več železa kot moški. Med nosečnostjo pa ženske potrebujejo dodatno količino železa saj podpira proizvodnjo celic in tkiv. Multivitamini in minerali za nosečnice VITALS zato vsebujejo visok dnevni odmerek (28mg) železa, ki je želodcu prijazen železov bisglicinat* (Ferrochel®) in hkrati lahko absorbljiv aminokislinski kelat podjetja Albion Minerals (TRAACS®).

Poleg tega formula vsebuje 200mg vitamina C, ki med drugim, pospešuje absorpcijo železa.

 

*Visokokakovostni aminokislinski kelat (železov bisglicinat) podjetja Albion Minerals, Ferrochel® s funkcijo TRAACS® ("The Real Amino Acid Chelate System").

Želodcu prijazna oblika spojine z odlično biološko razpoložljivostjo.


Holin ima vlogo pri delovanju jeter          Vitamin D za delovanje mišic          Železo ima vlogo pri kognitivnih funkcijah

 

Jod

Multivitamini in minerali za nosečnice VITALS vsebujejo tudi velik odmerek joda (150 μg), ki prispeva k normalni rasti otrok.


Vitamin K1 in K2

Multivitamini in minerali za nosečnice VITALS vsebujejo tudi majhno količino vitamina K1 in večji odmerek vitamina K2.

Vitamin K1 se večinoma absorbira v jetrih in je odgovoren predvsem za aktivacijo faktorjev strjevanja krvi, medtem, ko ima vitamin K2 večjo biološko razpoložljivost, je veliko bolj porazdeljen po telesnih tkivih in zato učinkoviteje aktivira druge (od vitamina K odvisne) encime, kot sta osteokalcin in MGP. Med drugim zagotavljata, da se kalcij pravilno absorbira in pride na pravo mesto - v kosti.

 

Naravni kalcij in magnezij iz morja

Multivitaminom in mineralom za nosečnice VITALS sta dodana kalcij in magnezij blagovne znamke Aquamin®. V tabletah so tako doseženi bistveno večji odmerki, hkrati pa je absorbcija teh sestavin, dokazano, zelo dobra.


Jod ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice          Vitamin K za normalno strjevanje krvi          Kalcij za normalen prenos živčnih impulzov

 

Cink, baker in mangan v obliki aminokislinskega kelata (bisglicinata)

Cink, baker in mangan v Multivitaminih in mineralih za nosečnice VITALS so v obliki aminokislinskih kelatov (bisglicinati). Pri tem je vsak delček magnezija močno vezan (kelatiran) na dve molekuli aminokisline glicin.

Minerali v tej sestavljeni obliki zlahka vstopajo v tanko črevo in se zelo dobro absorbirajo. Poleg tega so nežni za želodec.

VITALS v svojih izdelkih uporablja le prave aminokislinske kelate podjetja Albion Minerals, prepoznavne po blagovni znamki TRAACS® - The Real Amino Acid Chelate System. To blagovno znamko so ustvarili z željo ljudem ponuditi najbolj učinkovto in stabilno obliko aminokislinskih kelatov saj se na trgu pojavlja kar nekaj različic, ki so manj učinkovite in nestabilne. 


Cink ima vlogo pri plodnosti in sintezi DNK          Baker za ohranjanje normalnega vezivnega tkiva          ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom

DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE

Vitamin A:

- ima vlogo pri presnovi železa,

- prispeva k ohranjanju zdravih sluznic,

- prispeva k ohranjanju zdrave kože,

- ima vlogo pri ohranjanju vida,

- ima vlogo pri delovanju imunskega sistema,

- ima vlogo pri specializaciji celic.

Folat 

- prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo,

- prispeva k sintezi aminokislin,

- prispeva k nastajanju krvi,

- prispeva k presnovi homocisteina,

- prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,

- prispeva k delovanju imunskega sistema,

- prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,

- ima vlogo pri delitvi celic,

- prispeva k sproščanju energije pri presnovi.

Vitamin B6:

- ima vlogo pri sintezi cisteina,

- prispeva k sproščanju energije pri presnovi,

- prispeva k delovanju živčnega sistema,

- prispeva k presnovi homocisteina,

- ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena,

- prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,

- ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk,

- ima vlogo pri delovanju imunskega sistema,

- prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,

- ima vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov. 


Vitamin B12:

- prispeva k sproščanju energije pri presnovi,

- prispeva k delovanju živčnega sistema,

- prispeva k presnovi homocisteina,

- prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,

- ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk,

- ima vlogo pri delovanju imunskega sistema,

- prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,

- ima vlogo pri delitvi celic.

Holin

- prispeva k presnovi homocisteina,

- prispeva k presnovi maščob,

- ima vlogo pri delovanju jeter.

Vitamin D

- prispeva k normalni absorbciji/uporabi kalcija in fosforja,

- prispeva k normalni ravni kalcija v krvi,

- prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob,

- prispeva k delovanju mišic,

- prispeva k delovanju imunskega sistema,

- ima vlogo pri delitvi celic.

Železo:

- ima vlogo pri kognitivnih funkcijah,

- prispeva k sproščanju energije pri presnovi,

- ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina,

- ima vlogo pri prenosu kisika v telesu,

- ima vlogo pri delovanju imunskega sistema,

- prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,

- ima vlogo pri delitvi celic. 

Jod:

- ima vlogo pri kognitivnih funkcijah,

- prispeva k sproščanju energije pri presnovi,

- prispeva k delovanju živčnega sistema,

- prispeva k ohranjanju zdrave kože,

- ima vlogo pri nastajanju ščitničnih hormonov in normalnemu delovanju ščitnice.

Podobni izdelki

Multivitamini in minerali za otroke VITALS, 30 žvečljivih tablet

Multivitamini in minerali za otroke VITALS, 30 žvečljivih tablet

"Multivitamini" so izdelki, ki vsebujejo mešanico različnih vitaminov. Največkrat vsebujejo najpomem..

17,95€ Brez DDV: 16,39€

Folat 5-MTHF 400µg VITALS, 100 kapsul (vitamin B9, folna kislina)

Folat 5-MTHF 400µg VITALS, 100 kapsul (vitamin B9, folna kislina)

FOLAT 5-MTHF 400µg VITALSVsebuje priporočeni odmerek folatov za uporabo pred in med nosečnostjo..

22,95€ Brez DDV: 20,96€

Multivitamini in minerali Basic za odrasle VITALS, 60 tablet

Multivitamini in minerali Basic za odrasle VITALS, 60 tablet

Osnovni multivitamini in minerali za odrasle Ustrezni odmerki vitaminov skupine B, ki so v prav..

34,95€ Brez DDV: 31,92€

Vitamin B12 s folatom Vitals, 100 žvečljivih tablet

Vitamin B12 s folatom Vitals, 100 žvečljivih tablet

1000µg B12 + 500µg FOLATA V BIOLOŠKO AKTIVNIH OBLIKAHVisoki odmerki biološko aktivnih oblik metilkob..

34,95€ Brez DDV: 31,92€