Ultra čista Omega-3 DHK 500mg VITALS, 60 mehkih kapsul

  • Šifra: V4300
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 28,95€

  • Brez DDV: 26,44€

IZJEMNO ČISTO RIBJE OLJE V OBLIKI TRIGLICERIDOV, KI SE NAJBOLJE ABSORBIRAJO


Z visokim odmerkom 415mg DHK in 85mg EPK na mehko kapsulo.

Odlično za nosečnice, doječe matere in starejše od 50 let.

Zelo sveže ribje olje v obliki trigliceridov, ki se najbolje absorbirajo.

Prečiščeno po patentiranem proizvodnem postopku.

Brez nepotrebnih dodatkov (npr. arom).

Proizvajalec Golden Omega.


Navodilo za uporabo: 1-2 mehki kapsuli na dan z vodo ob obroku. Zadostuje za en do dva meseca.

Sestavine: ribje olje (iz sardonov), ribja želatina (mehka kapsula), sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol), prečiščena voda, D-alfa tokoferol (vitamin E). 

Informacije o izdelku na priporočen dnevni odmerek 1 mehka kapsula / 2 mehki kapsuli:

SestavinaKoličina*PDV
Koncentrat ribjega olja (kot trigliceridi)835mg / 1670mg/
Od tega:

DHK (dokozaheksaenojska kislina)
415mg / 830mg
/
EPK (eikozapentaenojskakislina)
85mg / 170mg/
Vitamin E (d-alfa tokoferol)3mg / 6mg TE**25% / 50%

*PDV - priporočen dnevni vnos

** TE - ekvivalent d-alfa-tokoferola

Koncentrat trigliceridov ribjega olja je izdelan s patentirano tehnologijo koncentracije (selektivni postopek kristalizacije) in tehnologijo čiščenja (stripping druge generacije) družbe Golden Omega SA. 
Opozorila:

Prehransko  dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav  način življenja. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Ne  kupujte  v  primeru  poškodovane embalaže. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte v suhem, zaprtem prostoru in na sobni temperaturi, razen če je na etiketi navedeno drugače. Če ste noseči, dojite, jemljete zdravila ali ste bolni, se pred jemanjem prehranskih dopolnil posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali terapevtom. Izdelek ni namenjen otrokom.


Ultra čista Omega-3 500mg Vitals je prehransko dopolnilo iz ribjega olja, ki vsebuje pomembne omega-3 maščobne kisline: DHK (dokozaheksaenojsko kislino) in EPK (eikozapentaenojsko kislino) v visokih odmerkih, s poudarkom na večji količini DHK. 


Za nekatere skupine kot so: nosečnice in doječe matere, odraščajoči otroci in odrasli nad 50 let je DHK pomembnejša od EPK. 

Absorbcija maščobnih kislin v Ultra čisti Omegi-3 500mg je odlična, saj so le-te v visokokakovostni trigliceridni obliki. Proizvajalec Golden Omega je znan po tem, da proizvaja ribje olje najvišje čistosti in da so ravni skupne oksidacije (TOTOX) v vsaki seriji njihovega ribjega olja zelo nizke. 

Olje je zelo svetle barve, kar je znak njegove izjemno visoke kakovosti; je visoko doziran, čist, izjemno svež in zelo dobro absorptiven.


Za nosečnice, doječe matere in odrasle, starejše od 50 let

Polinenasičena maščobna kislina omega-3 DHK je pomemben gradnik živčnega tkiva v možganih. Med hitrim razvojem možganov pri zarodkih in dojenčkih veliko DHK vstopi v možgane in postane del membran živčnih celic. Manj znano je, da je DHK tudi del očesne mrežnice. Mrežnica nastane iz možganskega tkiva med embrionalnim razvojem. Ta del očesa zato strukturno ostaja del našega osrednjega živčnega sistema. Mrežnica je sestavljena iz živčnih celic, ki imajo v svojih membranah prav tako visoko vsebnost DHK. Mrežnica zajema svetlobo, ki jo zaznavamo, in jo pretvarja v električne signale, ki se prek vidnega živca prenašajo v možgane.


Ker človeško telo iz maščobne kisline omega-3 alfa-linolenske kisline (ALA) komajda proizvede dovolj DHK, zadosten vnos DHK s hrano prispeva k normalnemu razvoju oči in možganov pri zarodku in dojenčkih ter k ohranjanju normalnega vida in zdravega delovanja možganov pri odraslih. 


  • Zarodek je med nosečnostjo odvisen od materine oskrbe z DHK. 
  • Dojenček DHK dobi z dojenjem (odvisno od tega, koliko ga mati zaužije) ali z mlečnimi formulami, ki jim je treba dodati DHK. 
  • Po 50. letu starosti mnogi ljudje čutijo potrebo po posebni skrbi za ohranjanje običajnega delovanja možganov in vida. Tudi v tem življenjskem obdobju je pomembno zagotoviti zadosten dnevni vnos DHK z rednim uživanjem rib, vse bolj pa se priporoča jemanje prehranskih dopolnil iz ribjega olja ali olja iz alg z visokim odmerkom DHK.

Ribje olje - omega-3 za dojenčka


Uživanje zlasti mastnih vrst rib, ki so naravno bogate z DHK (in EPK), je že od nekdaj del uradnih priporočil za zdravo prehrano v vseh starostnih obdobjih. V praksi pa večina ljudi ne uživa dovolj (mastnih) rib, da bi dosegli priporočeni dnevni vnos DHK in EPK. 


Leta 2010 je EFSA (Evropska agencija za varnost hrane) oblikovala priporočilo za nosečnice in doječe matere, da zagotovijo dnevni vnos 450mg DHK in EPK (od tega vsaj 200mg DHK). 

Če nosečnica ali doječa ženska dvakrat na teden uživa ribe (od tega vsaj enkrat mastne), je ta količina približno dosežena. Vendar mnoge nosečnice in doječe matere te količine ne dosežejo. Obstajajo dokazi nedavnih raziskav, da je optimalni odmerek DHK in EPK med nosečnostjo (in dojenjem) lahko večji. Vendar uživanje rib več kot dvakrat na teden za nosečnice ni priporočljivo, saj lahko ribe zaradi onesnaženja vsebujejo onesnaževalce (zlasti dioksine, poliklorirane bifenile (PCB) in težke kovine, kot je metil živo srebro). 


Nekatere vrste rib vsebujejo več onesnaževalcev kot druge, zato imajo nosečnice na voljo le omejeno izbiro. 

To pa ni težava pri visokokakovostnih prehranskih dopolnilih iz ribjega olja, ki so prečiščeni in zato vsebujejo malo ali nič teh onesnaževalcev. Za nosečnice in doječe matere, ki ne jedo rib dvakrat tedensko ali ki želijo dodatno povečati vnos DHK, je tako smiselno, da svojo vsakodnevno prehrano vključijo visoko kakovostno ribje olje.Ribje olje iz Golden Omega


Ultra čista Omega-3 500mg Vitals vsebuje ribje olje proizvajalca Golden Omega.

Golden Omega se pri proizvodnji ribjega olja osredotoča predvsem na čistost in kakovost. Uporaba patentiranega postopka čiščenja za odstranjevanje nečistoč iz rib in patentiranega postopka koncentriranja zagotavljata, da je izdelek Golden Omega zelo visoke kakovosti. To se odraža v izredno svetli barvi ribjega olja, predvsem pa v zelo nizkih vrednostih TOTOX v njihovih oljih (povprečna vrednost je manj kot 5). 

 

TOTOX je kratica za "TOTAL OXIDATION value" (skupna oksidacijska vrednost) in je parameter svežine/kislosti olja. Ribje olje je še posebej dovzetno za oksidacijo, ker vsebuje veliko občutljivih nenasičenih maščobnih kislin. Oksidativne poškodbe maščobnih kislin nastanejo v stiku s kisikom, dodatno pa jih lahko pospeši segrevanje (na primer cvrtje). Nizka vrednost TOTOX je pomembna, ker je žarko olje nezdravo, poleg čistosti pa je nizka vrednost TOTOX dober pokazatelj kakovosti pripravka iz ribjega olja. 

 

Golden Omega ima več certifikatov kakovosti in trajnosti, ki potrjujejo visoke standarde njihovih ribjih olj, med drugim IFOS (znak kakovosti, svežine, čistosti in stabilnosti ribjega olja), Friend of the Sea (znak kakovosti za trajnostni ribolov in zaščito naravnega ekosistema), Dolphin Safe (certifikat za trajnostni ribolov in zaščito delfinov) in Green-e (znak kakovosti za zeleno energijo).


Ultra čista omega-3 za nosečnice in doječe mamice          Za normalen razvoj oči in možganov          Omega-3 po petdesetem letu


DOVOLJENE ZDRAVSTVENE TRDITVE


DHK ima vlogo pri delovanju možganov. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.

DHK ima vlogo pri ohranjanju vida. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.

EPK in DHK imata vlogo pri delovanju srca. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.

DHK in EPK prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi (2 kapsuli / dan). Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 2 g EPK in DHK. Skupnega dnevnega vnosa 5 g EPK in DHK se ne sme preseči.

Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom. Nosečnice in doječe matere obveščamo, da se koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHK in eikozapentaenojske kisline (EPK).

Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) prek matere pomaga pri normalnem razvoju možganov pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom. Nosečnice in doječe matere obveščamo, da se koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHK in eikozapentaenojske kisline (EPK).

Podobni izdelki

Ultra čista Omega-3 1000mg VITALS, 60 mehkih kapsul

Ultra čista Omega-3 1000mg VITALS, 60 mehkih kapsul

IZJEMNO ČISTO RIBJE OLJE V OBLIKI TRIGLICERIDOV, KI SE NAJBOLJE ABSORBIRAJOZ visokim odmerkom 570mg ..

40,95€ Brez DDV: 37,40€

Super krilovo olje VITALS, 90 mehkih kapsul

Super krilovo olje VITALS, 90 mehkih kapsul

SUPER KRILOVO OLJE Z EPA/DHA V OBLIKI FOSFOLIPIDOV TER HOLINOM IN ASTAKSANTINOMVsebuje 590mg krilove..

45,95€ Brez DDV: 41,96€

Tekoča Omega-3 VITALS, 200ml

Tekoča Omega-3 VITALS, 200ml

TEKOČE RIBJE OLJE V OBLIKI NARAVNIH TRIGLICERIDOVZ visokim odmerkom 740mg EPA in 460mg DHA na čajno ..

28,95€ Brez DDV: 26,44€

Ultra čista Omega-3 700 mg VITALS, 60 mehkih kapsul

Ultra čista Omega-3 700 mg VITALS, 60 mehkih kapsul

IZJEMNO ČISTO RIBJE OLJE V OBLIKI TRIGLICERIDOV, KI SE NAJBOLJE ABSORBIRAJOZ visokim odmerkom 400mg ..

34,95€ Brez DDV: 31,92€

Oznake: Možgani, srce, oči, vid, nosečnice, doječe mamice, mamice, kri, dojenček.